6 alimente pe care nutriţioniştii ne sfătuiesc să nu le mai consumăm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă vă interesează ce mâncaţi, probabil că vă număraţi printre cei care nu pun niciun produs în coşul de cumpărături până nu citesc cu atenţie prospectul. Însă, trebuie să aveţi mare grijă, pentru că „alimentele sănătoase“ nu sunt mereu sănătoase. De obicei conţin mai multă grăsime şi mai mult zahăr decât v-aţi fi putut imagina.

Există, de exemplu, iaurturi care conţin zahăr la fel de mult ca o îngheţată. "Se pare că în fiecare săptămână auzim despre un nou super-aliment. Dar dacă sună prea bine pentru a fi adevărat, probabil că aşa şi este. Orice fel de mâncare este bine să fie consumat în mod moderat, nu prea mult, chiar şi alimentele sănătoase cum ar fi kale şi morcovi. Ce e mult nu este bun pentru organism", a spus, pentru Prevention.com, Libby Parker, un dietician înregistrat la Nutritionistul Not Your Average din San Luis Obispo, California. 

1. Ulei de cocos

image

Uleiul de nucă de cocos este adăugat în multe alimente, de la pâine la cafea, până la legume prăjite. Specialiştii spun că dacă vom consuma multe dintre aceste produse, nu ar trebui să utilizăm mai mult de două linguri de ulei de cocos pe zi. 

2. Gluten-free

image

Pe listă sunt şi aşa-numitele prăjituri “gluten-free”. Mulţi se îndoapă cu astfel de prăjituri, însă, până la urmă sunt tot prăjituri care îngraşă. Desigur, produsele fără gluten sunt bune, dar absenţa glutenului nu înseamnă că un produs este mai bun pentru tine sau că te va ajuta să slăbeşti. Atunci când producătorii elimină grâul, de obicei adaugă făină nutritivă, cum ar fi orezul sau adaugă zahăr sau grăsime, pentru a îmbunătăţi gustul. Putem consuma produse fără gluten, dar asta nu înseamnă că putem să consumăm mai mult decât în mod normal.

3. Apa alcalină

image

Cei care fac propagandă apei alcaline susţin că aceasta neutralizează nivelurile de aciditate din sângelui şi îmbunătăţeşte metabolismul. Cu toate acestea, corpul nostru face o treabă excelentă de unul singur pentru a menţine un pH consistent al sângelui pe cont propriu. 

4. Chipsuri prăjite

image

Chipsurile pot fi mai scăzute în calorii şi grăsimi, dar ele sunt calorii goale şi adesea conţin sodiu. Consumul nu numai ca vă va afecta greutatea, ci vă poate creşte cantitatea de zahăr din sânge, spun specialiştii. Aceştia ne îndeamnă să consumăm popcorn, legumele prăjite, seminţele sau nuci.

5. Energizante
 

image

Nivelul de cofeină dintr-o astfel de băutură energizantă este, adesea, comparat cu câteva căni de cafea, iar atunci cand este amestecat cu alte ingrediente precum guarana, poate creste ritmul cardiac şi te poate trimite direct la camera de urgenţă.

6. Batoane proteice

image

Majoritatea acesteor batoane conţin ingrediente prelucrate, cum ar fi soia şi mai multe tipuri de îndulcitori care pot provoca probleme stomacale. De preferat ar fi alimente întregi, cum ar fi o combinaţie de nuci sau pastramă uscată. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite