FOTO 10.000 de credincioşi au fost prezenţi la hramul Mănăstirii Putna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
10.000 de credincioşi au fost prezenţi la hramul Mănăstirii Putna
10.000 de credincioşi au fost prezenţi la hramul Mănăstirii Putna

10.000 de pelerini au fost prezenţi la Putna la slujba religioasă prijeluită de hramul Mănăstirii – Adormirea Maicii Domnului. La Putna a ajuns şi comisarul european Corina Creţu, care s-a arătat mulţumită de felul în care a fost reabilitată până în prezent mănăstirea.

10.000 de pelerini, conform estimărilor Jandarmeriei Române au fost prezenţi, astăzi, la Putna la slujba religioasă prijeluită de hramul Mănăstirii – Adormirea Maicii Domnului, ctitorie a voievodului Ştefan cel Mare, sanctificat de Biserica Ortodoxă Română.

De la primele ore ale dimineţei, cu felurite mijloace de transport, tot mai greu de găsit după ce acum cinci ani trenurile pe relaţia Rădăuţi - Putna au fost sistate, cei care au dorit să se închine la mormântul marelui voievod sau care au dorit doar să epateze, afişându-se în straie populare mai mult sau mai puţin originale au năvălit pe strada principală a Putnei, aşteptaţi fiind de comercianţi ambulanţi dintre cei mai diverşi.

Majoritatea credincioşilor ortodocşi au avut ca ţintă aşezământul de cult în care îşi are mormântul Ştefan cel Mare. Spre surprindere localnicilor, drumul principal din Putna, de la Primărie până la Mănăstire nu a mai fost transformat într-un bazar.

La Putna a ajuns astăzi şi comisarul european Corina Creţu, care a fost întâmpinată de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor. De asemenea, de la eveniment nu au lipsit senatorii PSD de Suceava Ovidiu Donţu şi Neculai Bereanu, dar şi secretarul general al PNL, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur şi vicepreşedintele PNL pentru regiunea nord-est, deputatul de Suceava Ioan Bălan.

Corina Creţu s-a arătat mulţumită de felul în care a fost reabilitată până în prezent mănăstirea şi s-a arătat optimistă cu privire la faptul că proiectul va fi finalizat în termenul stabilit.

"Prezenţa mea la Suceava, acum, în calitate de comisar european, este de a reliefa care este rolul fondurilor europene în dezvoltarea economică şi socială a Românei, a judeţului Suceava, şi bineînţeles în imbunătăţirea nivelului de trai al cetăţenilor. Implementarea acestui proiect s-a făcut în proporţie de peste 80%, aşa că sunt optimistă că realizarea lucrărilor să se facă în termen, până în octombrie 2015. Eu cred că acest proiect este un exemplu pentru cum sunt cheltuiţi banii europeni, un proiect pentru conservarea patrimoniului cultural naţional", a declarat Corina Creţu.

Aceasta urmează ca în această seară să ajungă la Suceava, pentru a lua parte la manifestările organizate la Cetatea de Scaun a Sucevei cu ocazia celui mai mare Festival Medieval din ţară.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite