Consiliul Judeţean Suceava va angaja o firmă de avocatură pentru a nu pierde terenul pe care a fost construită cea mai mare aberaţie din fonduri europene
0
Consiliul Judeţean Suceava va angaja o firmă de avocatură care să reprezinte instituţia în procesul cu localnicii din Valea Putnei, comuna Pojorâta. Aceştia au reuşit pentru a doua oară să anuleze o hotărâre de consiliul local prin care s-a decis transferul de la Primăria Pojorâta către Consiliul Judeţean Suceava a terenului pe care s-a construit groapa de gunoi din Pasul Mestecăniş. Recursul se va judeca la Curtea de Apel Suceava.
Groapa de gunoi din Pasul Mestecăniş, cea mai mare aberaţie din ţara noastră construită din fonduri europene, este finalizată, însă nu poate fi dată spre folosinţă până când nu se va termina procesul dintre localnicii din Valea Putnei şi Consiliul Judeţean Suceava. Oamenii au reuşit în primă instanţă să anuleze hotărârea de consiliu local prin care s-a dispus transferarea terenului pe care s-a construit depozitul ecologic. Reprezentanţii CJ Suceava vor angaja o firmă de avocatură care să le apere interesele la recursul ce va avea loc la Curtea de Apel Suceava.
„Consiliul Judeţean Suceava va solicita angajarea unei case de avocatură pentru proiectul de gestionare a deşeurilor de la Pojorâta. Trebuie să ne pregătim o apărare temeinică, e un proiect care vizează întreg judeţul, să avem o abordare, primarii cer să dăm drumul cât mai repede la asemenea proiecte”, a declarat preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.
În urmă cu o lună de zile, Tribunalul Suceava a anulat hotărârea nr.80 din data de 9 septembrie 2016 emisă de Consiliul Local al comunei Pojorâta, prin care s-a dispus transferul a celor nouă hectare de teren pe care s-a construit groapa de gunoi din Pasul Mestecăniş către Consiliul Judeţean Suceava. Decizia judecătorilor suceveni nu a fost însă una definitive.
În luna martie 2016, Curtea de Apel Cluj a admis recursul înaintat de localnici din Valea Putnei şi Mestecăniş, anulând Hotărârea nr.64 emisă la data de 9 august 2010 de Consiliul Local Pojorâta, prin care nouă hectare de teren au ajuns în posesia Consiliului Judeţean Suceava. Taman pe acest teren, s-a construit groapa de gunoi de pe Mestecăniş, un proiect blamat încă de la început.
Cum decizia magistraţilor clujeni este definitivă, se poate concluziona că depozitul ecologic de deşeuri de pe Mestecăniş a fost construit ilegal, după ce CJ Suceava a proiectat o groapă de gunoi pe un teren ce nu este al său.
Locuitorii din Pojorâta, prin vocea reprezentantului Aristide Maxim Samoilă, au acţionat din nou în instanţă o nouă hotărâre de Consiliu Local prin care cele nouă hectare de teren pe care a fost construită groapa de gunoi de la Pojorâta au fost, din nou, transferate în posesia Consiliului Judeţean Suceava. Aristide Maxim Samoilă a precizat că hotărârea luată în septembrie 2016 este identică cu cea din 9 august 2010.
Groapa de gunoi de la Pojorâta a fost terminată, iar reprezentanţii Consiliului Judeţean Suceava urmează să facă recepţia finală la groapa de gunoi din Pasul Mestecăniş, una dintre cele mai mari aberaţii construite cu bani europeni în ţara noastră, după ce staţia de epurare a fost finalizată. După recepţie, va mai fi nevoie de un operator şi groapa va deveni funcţională.
Constructorii au finalizat staţia de epurare a gropii de gunoi, astfel că lucrările au fost terminate. În groapa de gunoi au fost investite 27 de milioane de lei.
Această recepţie nu este sinonimă cu darea spre folosinţă, deoarece groapa de gunoi nu are încă un operator.
Alte ştiri pe această temă:









