O tânără adoptată în America, născută în Olt, îşi caută părinţii naturali: „Vreau aşa de mult să îmi găsesc mama, am aşa de multe întrebări pentru ea!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânăra a apelat la soluţia de a-şi căuta mama prin intermediul reţelelor de socializare FOTO: Facebook/Copiii niciodată uitaţi ai României
Tânăra a apelat la soluţia de a-şi căuta mama prin intermediul reţelelor de socializare FOTO: Facebook/Copiii niciodată uitaţi ai României

Maria Magdalena, sau cel puţin aşa se numea în 1998, când a văzut lumina zilei la Slatina, la un an fiind adoptată de cetăţeni străini, îşi caută mama biologică, apelând la ajutorul semenilor prin intermediul paginiii de Facebook „Copiii niciodată uitaţi ai României“

Tânăra în vârstă de 30 de ani a postat cu nici o zi în urmă mesajul prin care anunţă că îşi doreşte mult să-şi descopere mama biologică, pe pagina de Facebook „The never forgotten Romanian Children – Copiii niciodată uitaţi ai României“, unde zeci de alţi tineri au procedat la fel.

„SALUTARI DIN AMERICA!! Eu m-am numit BABOI MARIA MAGDALENA, născută în Iunie 1998, Judeţul OLT. La scurt timp după împlinirea vârstei de un an, am fost adoptată de la Leagănul de copii din SLATINA, de către minunaţii mei părinţi. Doresc foarte mult să-mi găsesc mama biologică, care pe atunci se numea BABOI MARIA. Tot ce mai ştiu este că locuia în localitatea ŞERBĂNEŞTI şi că avea în jur de 17 ani când m-a născut pe mine. Nu am nici o informaţie despre tatăl meu biologic, numele lui nu apare pe niciunul din documente mele de adopţie. Vreau aşa de mult să îmi găsesc mama, am aşa de multe întrebări pentru ea!! Sper din tot sufletul să reuşesc aici prin intermediul tuturor, aşa că vă rog să DISTRIBUIŢI anunţul şi fotografia mea până când va ajunge în localitatea mea natală, ŞERBĂNEŞTI, JUDEŢUL OLT. Sunt foarte sigură că acolo odată văzut anuntul, cineva mă va îndrepta direct la mama mea!! Mulţumesc anticipat, vă îmbrăţişez pe toţi cu mult drag!!!“, a scris tânăra, numărul celor care i-au răspuns trecând, în 19 ore, de 150.

Care este procedura legală care o poate aduce în faţa mamei biologice

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului Olt, Rădiţa Piroşca, a explicat ce are tânăra de făcut în mod oficial în acest caz, instituţiile statului urmând să dea curs dorinţei fetei de a-şi cunoaşte părinţii.
„Persoana care a fost adoptată face o cerere la Autoritatea Naţională pentru Drepturile Copilului, depune o copie după buletin şi după certificatul de la familia adoptatoare, autoritatea caută prin mijloace specifice familia biologică aproi şi contactează Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din judeţul pe raza căruia îşi au domiciliul actual al părinţii biologici. DGASPC face întâlniri cu familia şi doar dacă părinţii sunt de acord să-şi întâlnească copilul pe care l-au avut şi care a fost adoptat, atunci se transmit către persoana care a fost adoptată date despre familia biologică“, a declarat Piroşca, explicând că alţi patru tineri care au părinţii biologici în judeţul Olt au făcut în ultimii ani acest demers. Trei dintre ei au avut, astfel, şansa să-şi cunoască părinţii, un al patrulea, însă, nu, familia refuzând. „Sunt emoţionante, foarte emoţionante aceste întâlniri, este multă emoţie şi de o parte şi de alta, însă copiii parcă trăiesc mai intens. După această întâlnire stabilesc de comun acord dacă menţin legătura şi în ce termeni“, a mai spus Piroşca.

Zeci de adopţii internaţionale au avut loc după 1990, până la sistarea acestora aproape de mijlocul anilor 2000.  Adopţiile internaţionale au fost reluate anul trecut, însă în alte condiţii.  Până acum, doi copii aflaţi în sistemul de protecţie socială din Olt au fost adoptaţi de cetăţeni străini, în Italia şi Suedia, condiţia fiind însă aceea ca unul dintre părinţi să fie de origine română. Într-unul dintre cazuri ambii părinţi erau de origine română, în celălalt, doar mama, a mai precizat Piroşca.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite