FOTO Pompierii SMURD Olt îşi întăresc prezenţa pe zona Balş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din zona oraşului Balş şi a celor 14 comune aferente ariei de acoperire a subunităţii au, de astăzi, un motiv în plus de a fi liniştiţi. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Matei Basarab” Olt a extins serviciul SMURD cu încă o ambulanţă tip B 2 prevăzută cu echipaj medical de urgenţă cu asistent medical şi dotare pentru intervenţii de urgenţă.

Începând de astăzi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Matei Basarab” al judeţului Olt va veni în sprijinul cetăţenilor judeţului prin extinderea serviciului SMURD Olt cu încă o ambulanţă tip B-2. Aceasta a fost operaţionalizată în parteneriat cu administraţia publică locală în cadrul Gărzii de Intervenţie Balş şi va fi încadrată cu subofiţeri-paramedici care au absolvit cursul de prim ajutor medical şi descarcerare.

“Beneficiarii principali ai serviciilor noului echipaj SMURD de la Balş sunt cei aproape 55.000 locuitori din cele 14 localităţi arondate subunităţii. Echipajul poate interveni şi în afara zonei de intervenţie la urgenţele medicale din aria de competenţă dacă, la momentul respectiv, nu este un alt echipaj mai apropiat”, a precizat plutonier Alin Băsăşteanu, responsabil relaţii mass-media al ISU Olt. La ora actuală, pe zona Balş acţionează în cadrul ISU Olt şi SMURD un număr de 50 de persoane.

Prezent la evenimentul operaţionalizării SMURD Balş, inspectorul şef al ISU Olt, colonel Marian Pică, a declarat că unitatea SMURD Olt funcţionează începând de astăzi cu şase ambulanţe SMURD tip B-2 în subunităţile ISU din Slatina, Caracal, Balş, Scorniceşti, Vişina şi Stoeneşti. 

Ca şi echipamente ale noii autospeciale B-2 se numără: targă principală (cu roţi în cazul autosanitarelor) cu sistem fixare pacient, saltea vacuum, scaun cu rotile cu sistem fixare pacient (în afara cazului când targa principală are şi această funcţie), targă rigidă completă pentru coloana vertebrală, dispozitiv de tracţiune pentru fracturile de femur, KED (extractor pentru imobilizarea în ax a extremităţii cefalice/gâtului şi trunchiului în vederea extragerii accidentaţilor din autovehicule), aparate de oxigen, balon ventilaţie adult/copil cu măşti de diferite mărimi şi rezervor suplimentar pentru oxigen, set căi orofaringiene adult/copi, laringoscop cu lame de diferite mărimi (adult/copil), piesă intermediară de ventilaţie artificială cu gură (mască de insuflaţie), aspirator staţionar electric cu capacitate minimă a rezervorului de 1 litru, aspirator portabil electric re-încărcabil cu rezervor minim de 1 litru, defibrilator semiautomat, pulsoximetru (poate fi integrat în defibrilator cu excepţia elicopterului şi a avionului), stetoscop, sonde de aspiraţie diferite mărimi, sonde de intubaţie traheală etc.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite