Ambiţia renaşte tradiţia. Codrenii sunt invitaţi în drumeţie la Poiana Ghioceilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Codrenilor s-a înfiinţat de aproximativ trei ani şi reuşeşte să revitalizeze zona şi să adune fiii satelor din zona Codrului la evenimente periodice care să le aducă aminte de copilărie.

Asociaţia Codrenilor, pornită de la o mână de oameni cu drag faţă de locurile natale şi de obiceiurile din zonă, organizează un nou eveniment destinat celor cărora le e dor de locurile copilăriei, de obiceiurile pe care le ţineau cu stricteţe atunci când erau tineri sau le e dor de oamenii alături de care au crescut.

Asociaţia Codrenilor îi invită pe membrii asociaţiei, dar şi pe alţi sătmăreni doritori, iubitori ai naturii, la o drumeţie în Poiana Ghioceilor, în Hodişa, la locul cunoscut de oamenii zonei ca fiind „La Piramidă”. Drumeţia va avea loc în 12 Martie cu începere de la ora 10:00, plecarea fiind organizată de la barajul din Hodişa.

„La drumeţie pot participa persoane cu vârsta peste 18 ani.

De asemenea, persoanele minore pot participa la drumeţie însoţite de părinţi sau alţi membri majori ai familiei, aceştia fiind răspunzători de siguranţa minorilor.

Să nu uităm un aspect simplu: picioarele sunt unicele mijloace de transport.

Se recomandă: pantofi montani sau bocanci.

Aceştia vă ajută să aveţi o aderenţă bună pe toate tipurile de teren.

Imbracămintea: din start trebuie să renunţaţi la ideea de jeansi sau pantaloni strâmţi, oricât de comozi sau plăcuţi ar fi ei.

Cea mai bună alegere ar fi nişte pantaloni din fâş sau bumbac pentru a permite respiraţia pielii. 

Cămăşile, tricourile largi sau un poncho v-ar acoperi şi v-ar feri de soare suficient pentru a asigura confortul necesar unei drumeţii.

Nu ezitaţi să luati şi o pălărie.

Pe langă acestea, ar trebui să mai luaţi in rucsac haine de schimb pentru a fi acoperiţi in caz de incidente, dar şi o pelerină de ploaie, pentru că de multe ori vremea se schimbă de la o ora la alta.

Nu uitaţi să vă impachetaţi hainele in pungi de plastic pentru a fi protejate.”, sunt câteva din sfaturile organizatorilor, afişate pe pagina evenimentului, pornit pe Facebook.

În anii anteriori acest eveniment s-a bucurat de zeci de participanţi, încântaţi de o ieşire în natură şi de o porţie de aer curat. Nu au lipsit din ziua lor nici slănina friptă pe băt, cântecele codreneşti şi voia bună.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite