A scăpat definitiv de puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătoria Caransebeş l-a condamnat pe Cristian Ungur la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare
Judecătoria Caransebeş l-a condamnat pe Cristian Ungur la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare

Cristian Ungur, tânărul care a semănat groază pe Aeroportul Caransenbeş, nu se întoarce după gratii, aşa cum au solicitat procurorii. Curtea de Apel Timişoara le-a obligat pe cele patru părţi vătămate să plătească statului cheltuieile judiciare.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeş au vrut să-l trimită pe Cristian Ungur în spatele gratiilor după ce, în ziua de 8 august a anului trecut, tânărul de 25 de ani a şocat o ţară întreagă prin actul său de teribilism. Acesta a urcat beat la volan şi a intrat pe pista aeroportului din Caransebeş, în timpul desfăşurării unei etape a Campionatului Naţional de Motociclism Viteză. A accidentat patru sportivi care se aflau pe marginea traseului, motiv pentru care a stat aproape trei luni în arest preventiv şi a fost trimis în judecată pentru vătămare corporală gravă, ultraj contra bunelor moravuri, tulburare a liniştii publice şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având o îmbibaţie alcoolică mai mare de 0,8 g/l alcool pur în sânge.

Judecătoria Caransebeş l-a condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de încercare de trei ani şi patru luni. O pedeapsă prea blândă în opinia Parchetului şi total greşită din punctul de vedere al lui Cosmin Bolosin, avocatul lui Ungur. Ambele părţi au făcut recurs, calea de atac soluţionându-se ieri, la Curtea de Apel Timişoara.

Înainte să înceapă procesul de fond, familia Ungur a avut grijă să achite daune tuturor victimelor, astfel că Emil Poponuţ, Artur Rusu, Sergiu Olariu şi Cătălin Cazacu nu s-au mai constituit părţi civile în proces. „În mod greşit, Cristi Ungur a fost obligat la plata tututor cheltuielilor juridice către stat. Or, în cazul de retragere a plângerii, acestea se plătesc de către partea vătămată”, a declarat Bolosin. Magistraţii de la Curtea de Apel Timişoara i-au dat dreptate, deoarecere au admis, atât recursul Parchetului, cât şi al inculpatului, au casat în parte sentinţa Judecătoriei Caransebeş şi, rejudecând, au obligat părţile civile la plata cheltuielilor judiciare către stat.
Cât priveşte latura penală, au păstrat în totalitate sentinţa primei instanţe. „Decizia Curţii de Apel Timişoara confirmă faptul că se poate reabilita şi altfel, fără privare de libertate. A fost doar o greşeală, un simplu accident, o ieşire din tiparele normalităţii a unui tânăr masterand şi doctor al Facultăţii de Medicină Veterinară din Timişoara”, a declarat avocatul Bolosin.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite