Spânzurarea, cea mai des folosită metodă de sinucidere în judeţul Vâlcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un raport al Serviciului de Medicină Legală (SML ) Vâlcea relevă faptul că, în ultimi doi ani, majoritatea sinucigaşilor au ales să-şi încheie socotelile cu viaţa prin spânzurare.

Dacă în trecut locuitorii din Vâlcea alegeau să se otrăvească ori să-şi taie venele cu cuţitul,  nu mai puţin de 28 din cei 34 de vâlceni care şi-au pus capăt zilelor în 2014 au recurs la metoda spânzurării. Cele mai multe cazuri de suicid s-au înregistrat anul trecut în rândul pensionarilor şi al persoanelor cu vârste cuprinse între 41 şi 51 de ani. 

Situaţia este îngrijorătoare mai ales că statisticile relevă faptul că numărul sincigaşilor creşte de la an la an, în judeţul Vâlcea. Astfel, dacă anul trecut s-au înregistrat 34 de sinucideri, în 2013 s-au raportat 27 de cazuri, din care 20 prin metoda spânzurării. La fel de şocant a fost  în urmă cu doi ani gestul unui râmnicean care şi-a chemat prietenii să asiste la propria sinucidere, acesta aruncându-se în gol de pe un bloc.

 Toamna şi primăvara, cele mai multe sinucideri

Cele mai multe sinucideri s-au înregistrat în lunile de primăvară şi toamnă. Potrivit SML Vâlcea, nu mai puţin de 20 de persoane s-au spânzurat în perioada martie-mai şi octombrie-decembrie 2014. 

Specialiştii susţin că, în general, sinucigaşii aleg prima metodă care le trece prin minte pentru a-şi pune capăt zilelor, iar moarte prin spânzurare nu este atât de violentă, metoda fiind şi mai uşor de pus în practică.

Psihiatrii susţin că la suicid se poate ajunge din foarte multe motive şi că fenomenul este destul de complex. Stresul, depresia, deznădejdea sau anxietatea sunt doar câţiva factori care pot duce la sinucidere. De asemenea, factorii socio- economici, precum sărăcia ori şomajul,  pot determina o persoană să-şi ia viaţa. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite