Se caută un nume pentru filmul lui Charlie Ottley. „Dăm un vin pentru un nume de film!“ VIDEO

0
Publicat:

Filmările pe un tărâm mai puțin promovat al țării noastre, legat de un geoparc aspirant UNESCO, realizate de jurnalistul britanic Charlie Ottley și echipa sa, s-au finalizat. Iar acum se caută un titlu inspirat.

Reprezentanții Geoparcului Aspirant UNESCO Oltenia de Sub Munte au lansat pe pagina lor de socializare un concurs prin care speră ca în nici două zile să găsească cel mai inspirat titlu pentru cel mai recent documentar al său.

În acesta a fost promovată mirifica zone turistică de la sudul Carpaților Meridionali, ce cuprinde: o stațiune balneoclimaterică renumită la nivel național - Băile Olănești; capitala Ceramicii Populare Tradiționale - Horezu, care la rândul său a fost declarată stațiune montană de interes național; cel mai mic parc național din țara noastră - Buila-Vânturarița; alte tărâmuri de legendă.  

Cel mai inspirat titlu va fi recompensat cu o sticlă de vin de Drăgășani și o invitație la prelansarea filmului.

Oltenia de sub Munte geoparcul aspirant UNESCO și comorile sale imortalizate de Charlie Ottley Colaj
Oltenia de sub Munte geoparcul aspirant UNESCO și comorile sale imortalizate de Charlie Ottley Colaj

„Filmul realizat de Charlie Ottley își caută nume!”

Dăm un vin pentru un (nume de) film! Filmul realizat de Charlie Ottley își caută nume! Pentru că filmul este, în primul rând, despre și pentru comunitate, haideți să îi găsim împreună cel mai potrivit titlu. Până acum l-am numit simplu «Filmul lui Charlie», dar vrem ceva mai inspirat, mai reprezentativ pentru Oltenia de sub Munte, au anunțat luni, 13 mai 2024 reprezentanții geoparcului aspirant UNESCO, pe Facebook.

Este vorba despre filmările realizată în Oltenia de Sub Munte pentru promovarea acestui ținut, realizate de jurnalistul britanic Charlie Ottley și echipa lui, finalizate la începutul lunii mai 2024.

Fiind vorba de un concurs-fulger, sugestiile mai sunt așteptate până la miezul nopții de marți, 14 mai 2024, urmând ca miercuri, 15 mai, să fie anunțat câștigătorul.

Organizatorii pun la bătaie o sticlă de vin „Negru de Drăgășani” și o invitație la evenimentul de lansare cu circuit închis, de la București pentru cel mai inspirat titlu.

Izvoare de aur, drumul mătăsii către ie, peisaje de basm și patrimoniu UNESCO

Filmările pentru Geoparcul Aspirant UNESCO Oltenia de sub Munte au demarat în toamna anului trecut și au vizat toate comorile acestui ținut mai puțin cunoscut și promovat, ce cuprinde suprafața a șase localități din județul Vâlcea.

Sute de locuri, oameni, atracții, meșteșuguri, de la mănăstiri seculare, la peisaje de basm, de la patrimoniu UNESCO la trovanți - fascinanții bolovani cu forme ciudate - ori biserici rupestre, de la drumul mătăsii românești către ie, la scoarțele oltenești, de la sălbătăcie și trasee montane, la ciclism și alte sporturi în aer liber, de la „izvoare de aur” la locuri de legendă, cu toate au fost imortalizate pentru a arăta „una dintre cele mai frumoase și biodiverse regiuni din lanțul muntos Carpați”, după cum chiar Charlie Ottley recunoștea pe pagina sa de socializare.

„România are mai multe de oferit, în afara Transilvaniei și a mănăstirilor din Bucovina”

Devenit între timp ambasador al acestui geoparc aspirant UNESCO, jurnalistul britanic a recunoscut că Oltenia de sub Munte ar putea deveni „noua Transilvanie a turismului mondial”. „România are mult mai multe de oferit în afara Transilvaniei și a mănăstirilor pictate din Bucovina”, a mai menționat Ottley. 

Reprezentanții Asociației Kogayon sunt cei care au inițiat demersurile ca zona ce se întinde o suprafață de aproximativ 650 kmp, ce cuprinde două orașe și patru comune, să devină geoparc UNESCO.

Președintele asociației și totodată director al geoparcului, Florin Stoican, a recunoscut, de altfel pentru „Adevărul”, legat de documentar: Mă aștept să fie senzație. Dorim ca filmul să prezinte întregii lumi ce are Oltenia de sub Munte mai valoros: natură, cultura și oamenii”.

Noul film dedicat Geoparcului aspirant UNESCO «Oltenia de sub Munte» va înscrie în lunga serie de documentare a celui care este considerat cel mai mare promotor al țării noastre.

După vizita în teren a evaluatorilor UNESCO și dacă totul merge conform planului, vom afla dacă Oltenia de sub Munte va deveni în 2025 al treilea Geoparc UNESCO al României, parte a rețelei globale de geoparcuri.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite