Ploieşti: Locuinţele sociale există numai pe hârtie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe listele aprobate de Consiliul Local Ploieşti există peste 400 de beneficiari. Totuşi, niciun ploieştean nu poate locui în aceste locuinţe din cauză că ele nu există, toate apartamentele sociale fiind deja date în folosinţă

426 de ploieşteni, dintre care 157 provenind din imobilele revendicate de foştii proprietari, iar restul fiind persoane care doresc o locuinţă socială pentru că nu îşi permit achiziţionarea sau închirierea uneia, se află în acest moment pe liste de aşteptare.

Consiliul Local Ploieşti a aprobat listele cu beneficiarii acestor locuinţe, fiind stabilită de altfel şi ordinea de prioritate pentru repartizarea de apartamentelor. Autorităţile locale oferă prioritate, conform legii, celor cu venituri mici, invalizilor, pensionarilor şi persoanelor cu handicap.

„Aceste imobile ar trebui să fie folosite imediat de toţi cei care au nevoie de ele şi din păcate nu au unde să stea, mai ales acum, pe timp de iarnă, cei mai mulţi apelând la cunoştinţe sau rude", este de părere ploieşteanca Aurelia Stănescu.

 

 

Trei blocuri pentru asistaţi

Potrivit directorului adjunct al Administraţiei Serviciilor Sociale şi Comunitare (ASSC) din cadrul Primăriei Ploieşti, în municipiu există doar trei imobile care sunt folosite de administraţia locală.

Unul dintre aceste blocuri se află pe Strada Cătinei, în zona de Nord a oraşului, cel de-al doilea este amplasat pe Strada Rafinori iar al treilea este situat pe Strada Mihai Bravu.

În total, în cele trei clădiri destinate asistaţilor social şi foştilor locatari ai caselor naţionalizate, sunt aproximativ 230 de apartamente, însă, în acest moment, toate sunt date în folosinţă ploieştenilor care au solicitat Primăriei un spaţiu locativ în anii trecuţi.

„Nu ştiu când beneficiarii de pe actuala listă de aşteptare vor intra în posesia locuinţelor, deocamdată municipiul Ploieşti nu dispune de nicio locuinţă socială", spune Dan Dinu, directorul adjunct.

La noroc

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii singura posibilitate ca o familie din cele care se află pe liste să ocupe un spaţiu locativ din cele existente, este ca un alt beneficiar, care a ocupat apartamentul anii trecuţi, să-l părăsească sau să decedeze. O altă soluţie ar fi construcţia unor noi imobile, însă, acest lucru este de asemenea greu de realizat, fiind vorba de investiţii de câteva sute de lei.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite