UPDATE: Amenzi între 200 și 2000 de lei pentru nerespectarea prevederilor noului regulament de atribuire a locurilor de parcare din Piteşti.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiecare posesor de maşină va avea dreptul la un singur loc de parcare, lângă blocul în care locuieşte, loc pe care îl va închiria contra unei taxe anuale de 100 sau 120 de lei, în funcţie de zona de reşedinţă.

Primăria Piteşti a întocmit regulamentul de organizare, exploatare şi atribuire a locurilor de parcare în parcările de reşedinţă din municipiu. Astfel, fiecare posesor de autovehicul va avea dreptul să închirieze un singur loc de parcare, pentru care va plăti anual o taxă, în funcţie de cartierul în care locuieşte.

Vor achita câte 120 de lei piteştenii cu autoturism din zona centrală şi câte 100 de lei cetăţenii din cartierele: Negru Vodă, Calea Bucureşti, Calea Câmpulung, Prundu, Tudor Vladimirescu, Trivale, Găvana, Craiovei, Mărăşeşti, Banat, Traian şi Războieni. Vor fi scutiţi de plata acestei taxe persoanele cu handicap, posesorii de autovehicule: veterani de război, deportaţi politic, membrii Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, în tim ce vor achita jumătate din taxă pensionarii posesori de autovehicule, cu o pensie medie (soţ + soţie) sub salariul minim pe economie.

“Locurile de parcare din parcările de reşedinţă vor fi atribuite/licitate de către administrator, respectiv Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Piteşti numai după amenajarea, semnalizarea verticală/orizontală şi numerotarea acestora şi întocmirea planului de situaţie cu locurile de parcare arondate spre închiriere. Amenajarea, extinderea, delimitarea şi marcarea corespunzătoare a parcărilor de reşedinţă din Municipiul Piteşti revine Administraţiei Domeniului Public”, se arată în regulamentul emis de Primărie.

De asemenea, în parcările de reşedinţă nu vor fi atribuite spaţii pentru autoutilitare de transport marfă, persoane, dube sau rulote.

În cazul în care numărul de solicitanţi este mai mic decât numărul locurilor de parcare amenajate, se pot atribui locuri de parcare şi pentru locatarii din imobilele apropiate care nu au primit locuri în parcarea de reşedinţa aferentă acestora sau se pot atribui mai multe locuri de parcare pentru acelaşi apartament cu condiţia achitării tarifului aferent, in limita locurilor de parcare disponibile la momentul respectiv.

Obligaţiile posesorului locului de parcare:

1. să achite la timp tarifele pentru locurile de parcare utilizate;
2. să respecte semnalizarea rutieră verticală şi orizontală a parcajelor;
3. să păstreze curăţenia în parcaje;
4. să nu întreprindă nicio acţiune cu scopul de a obţine venituri de la alţi utilizatori ca urmare a folosirii locului de parcare alocat;
5. să asigure eliberarea necondiţionată a locurilor de parcare în situaţia necesităţii efectuării unor lucrări edilitare care impun ocuparea temporară a acestora sau dacă spaţiului respectiv i s-a atribuit altă destinaţie, cazuri în care li se vor restitui sumele încasate anticipat drept tarife;
6. să prezinte necondiţionat persoanelor împuternicite să efectueze controlul asupra parcajelor de reşedinţă toate documentele referitoare la acestea;
7. să răspundă pentru toate stricăciunile cauzate dotărilor şi instalaţiilor parcajului ca urmare a unor manevre greşite sau a nerespectării semnalizării rutiere sau a normelor de utilizare a parcajului;
8. să nu producă poluarea mediului în locurile de parcare închiriate.

Pentru nerespectarea acestor măsuri se vor aplica amenzi cuprinse între 400 și 600 de lei.

Ce este interzis în parcările de reşedinţă:

1. blocarea accesului în parcare;
2. efectuarea de lucrări de reparaţii şi întreţinere a autovehiculului în perimetrul parcajului;
3. amplasarea de dispozitive neagreate de către administratorul  parcărilor de reşedinţă pentru menţinerea liberă a locurilor de parcare;
4. staţionarea pe locurile de parcare de reşedinţă rezervate prin abonament de parcare încheiat cu administratorul sistemului de parcare.
5. amplasarea oricărui tip de indicatoare, marcaje sau înscrisuri care să indice sau să sugereze rezervarea locurilor de parcare, fără avizul Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Piteşti, în calitate de administrator al parcărilor de reşedinţă.

Și în acest caz, dacă nu se respectă măsurile impuse, se vor acorda sancțiuni între 400 și 600 de lei.

În plus, pentru montarea dispozitivului de blocare a locului de parcare de către persoane ce nu dețin abonament de parcare tip reședință pentru locul respectiv, se sancționează cu amendă cuprinsă între 1000 lei – 2000 lei și ridicarea dispozitivului de blocare. De asemenea, ocuparea unui loc în parcarea de reşedinţă fără deţinerea abonamentului de parcare pentru locul respectiv, atribuit conform prevederilor regulamentului se sancţionează cu amendă cuprinsă între 400 lei – 600 lei.
Blocarea locului de parcare prin alte mijloace decât dispozitivul de blocare al cărui model a fost aprobat se sancționează cu amendă cuprinsă între 500 lei – 1000 lei.


Piteşti

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite