Transformarea celui mai mare spital din Argeș. Reducerea timpilor de așteptare, unul dintre obiective

0
Publicat:

Lucrările pentru extinderea și dotarea, cu bani europeni, a Spitalului Județean de Urgență Pitești au trecut de primele dificultăți, iar constructorul dă asigurări că termenele vor fi respectate.

Lucrări în desfășurare la SJU Pitești - octombrie 2022. FOTO CJ Argeș
Lucrări în desfășurare la SJU Pitești - octombrie 2022. FOTO CJ Argeș

Investiția, în valoare de 12,9 milioane de lei, este finanțată cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional. Are ca obiectiv îmbunătățirea calității și eficienței îngrijirii spitalicești de urgență din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, „în vederea asigurării distribuției teritoriale echilibrate a serviciilor medicale de urgență“ prin preluarea pacienților de la nivel local, care nu pot fi tratați în sistem ambulatoriu.

Primele dificultăți

Obiectivul de investiții a pornit la drum pe 19 august 2022, când a avut loc predarea/primirea amplasamentului aferent proiectului de „Extindere și dotare spații Urgență și amenajări incintă Spital Județean de Urgență Pitești” doar că în timpul execuției au apărut unele dificultăți, după ce, cu ocazia săpăturilor, au fost descoperite anumite cabluri și conducte care trebuie relocare.

„Împreună cu dirigintele de șantier, proiectantul și executantul, s-au rezolvat aceste probleme. Am discutat și despre termenele privind derularea contractului și am fost asigurați că vor fi respectate”, spune Marius Nicolaescu, vicepreședintele CJ Argeș.

Lucrări la SJU Pitești - octombrie 2022. FOTO CJ Argeș
Lucrări la SJU Pitești - octombrie 2022. FOTO CJ Argeș

Lucrările ar trebui încheiate până la finele anului viitor. Transformările vizate prin proiect constau în extinderea spațiilor medicale la nivelul demisolului prin realizarea unui spațiu de resuscitare cu două paturi, spațiu de evaluare și tratament imediat cu 13 paturi, grupuri sanitare pentru personal, crearea unei zone de imagistică dotate cu CT și echipament Reuntgen pentru radiografii și nu numai.

La nivelul parterului se propun spații destinate personalului medical astfel: o sala de întâlniri colective, birou medic șef UPU, birou asistent șef UPU, cameră de odihnă, cameră de gardă, vestiare și grupuri sanitare și un spațiu etnic”, explică CJ Argeș.

Cum se va face livrarea cu ambulanța a pacienților în stare critică

De asemenea, se va reamenaja o suprafață de cca. 95,65 mp (corp F, în suprafață de 89,36 mp și extindere UPU existentă – 6,29 mp) din cadrul construit al clădirii C1.

Schimbările propuse au rolul de a fluidiza circulațiile și legăturile cu noua extindere UPU.

Proiectul propune adaptarea spațiilor exterioare în așa fel încât funcționarea corectă a noilor spații să nu fie întreruptă (livrarea cu ambulanța a pacienților în stare critică direct în cadrul unității de imagistică UPU se va face din exterior, fără a fi nevoie ca pacientul să fie transportat mai întâi prin interiorul clădirii), iar nevoile umane față de un spațiu verde să fie satisfăcute (se va asigura un circuit atât pentru angajații spitalului, cât și pentru pacienți, o alee perimetrală unui rond verde dotată cu bănci de grădină)", mai precizează CJ Argeș.

Lucrări în desfășurare la SJU Pitești - octombrie 2022. FOTO CJ Argeș
Lucrări în desfășurare la SJU Pitești - octombrie 2022. FOTO CJ Argeș

Reducerea timpilor de așteptare

„Implementarea proiectului ar trebui să aibă ca finalitate reducerea timpilor de așteptare până la rezolvarea cazurilor prezentate în structura de urgență, creșterea gradului de satisfacție a pacienților/aparținătorilor, precum și a gradului de satisfacție a salariaților din structură, toate aceste îmbunătățiri ale activității regăsindu-se finalmente în creșterea calității serviciilor medicale furnizate de Spitalul de Urgență Pitești“, precizează autoritățile.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite