Ceaiul pe care fitoterapeuţii îl recomandă înainte de sex. Cum se prepară şi cum se administrează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O plantă parfumată, recunoscută pentru capacitatea ei de a ajuta a produce relaxare şi de a îmbunătăţi funcţionarea sistemului circulator, are calităţi care depăşesc sfera terapeutică. Pe aceste principii se bazează indicaţiile specialiştilor în fitoterapie, care recomandă iasomia, administrată sub formă de ceai, inclusiv pentru creşterea libidoului.

Florile de iasomie conţin un ulei eteric volatil cu miros foarte plăcut, în timp ce frun­zele conţin derivaţi de acizi salicilici (salicină). Datorită acestora, pe lângă acţiunea astringentă şi vermifugă, planta are şi efect narcotic, tonic şi parfumant, calităţi care fac din plantă una cu proprietăţi nu doar terapeutice, ci şi afrodisiace.

"Infuzia de iasomie este utilă ca afrodisiac moderat, pentru creşterea libidoului. Se bea câte o cană de ceai în fiecare seară, preparat astfel: din două linguri de flori uscate şi mărunţite groscior, la 250 ml de apă fiartă, lăsate la infuzat 30 de minute. Este plăcută la gust şi nu necesită îndulcire", explică specialistul în fitoterapie Elena Badea. 

Datorită flavonidelor şi a acidului salicilic din compoziţie, iasomia prezintă efecte favorabile asupra sistemului circulator, prin faptul că normalizează circulaţia şi reduce permeabilitatea şi fragilitatea capilarelor.

Atenţie, ceaiul de iasomie are şi contraindicaţii

Preparatul este contraindicat persoanelor care suferă de hiperaciditate gastrică, gastrită hiperacida, ulcer gastric sau ulcer duodenal.

Nici femeile care prezintă un flux menstrual prea abundent (hipermenoree) nu trebuie să consume ceaiuri de iasomie. Aceeaşi contraindicaţie este valabilă şi pentru viitoarele mame aflate în primele şase luni de sarcină.

"Trebuie evitată administrarea de iasomie şi în cazul unor boli infecţioase sau atunci când imunitatea este scăzută din varii motive. Depăşirea dozei recomandate sau a perioadei de cură pot duce la manifestări neplăcute - moleşeală, somnolenţă, dureri abdominale, disfuncţii renale, tulburări menstruale, hipotiroidie, scăderea imunităţii", încheie specialistul, care recomandă consultarea unui medic înainte de administrarea preparatelor din această plantă. 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite