Andreea Epecu combină băuturile în cocktailuri delicioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra îşi doreşte să devină profesoară de spaniolă însă până atunci îşi delectează clienţii cu băuturi savuroase, care de care cu nume mai trăsnite.


Când intri într-un bar te aştepţi ca în spatele tejghelei cel care prepară băuturile să fie un bărbat. În Flame Pub din Piteşti situaţia stă altfel. O tânără de 24 de ani e cea care amestecă băuturile tari în cocktailuri savuroase, demonstrând că meseria de barman poate fi practicată la fel de bine şi de o femeie.
Se spune că nevoia te învaţă. Aşa s-a întâmplat şi în cazul Andreei Epecu, căreia nici prin cap nu i-ar fi trecut că va deveni barmaniţă şi va învăţa să combine atât de bine băuturile. Tânăra a început cu un job de vară în timpul facultăţi având nevoie de ceva bani de buzunar. A ales să se angajeze ca ospătăriţă şi cum meseria nu i s-a părut foarte grea, a început să-i placă.


A ajuns barman dintr-o întâmplare

Întâmplător a ajuns şi în spatele tejghelei, barmanul din localul în care lucra fiind liber în ziua respectivă şi cum clienţii cereau un cocktail, Andreea a fost nevoită să pregătească unul. Cu emoţie şi stângăcie, a respectat reţeta întocmai şi a preparat un cocktail reuşit. Aşa a prins gustul meseriei de barman şi a renunţat la cea de ospătăriţă în favoarea artei de a combina băuturile.


A furat meserie de la colegi, a încercat reţete de pe net şi chiar a creat propriile reţete. Astfel, când o întrebi de cocktailuri, începe să îţi înşire o listă întreagă de băuturi cu nume exotice.


„E ceva ce îmi place. La început am lucrat după reţete stricte şi apoi am făcut un meniu. La cererea clienţilor combin băuturile, aşa din cap, dar în general mă inspir de pe net. Mai încerc reţete noi, dar le testez numai pentru mine„, spune barmaniţa.


Vrea să predea limba spaniolă

Andreea îşi doreşte să devină profesoară de limba spaniolă peste câţiva ani, dar , spune ea, şi-ar dori ca în timpul liber să practice în continuare şi acest hobby.


„Acum îmi doresc să predau, dar să se mai relaxeze treburile în învăţământ. La şcoala generală deocamdată, la clasele mai mici. Cred că m-aş înţelege mai bine cu copiii mai mici. Am studiat engleză şi spaniolă , dar aş vrea să predau strict limba spaniolă. Asta mi-a plăcut cel mai mult”, spune tânăra.
Flambează cocktailuri


Pentru ca amestecul de băuturi tari pe care îl realizează să fie şi mai spectaculos, Andreea dă foc alcoolului, flambând astfel băuturile. Spune că „a furat” această tehnică de la un alt barman cu care a lucrat.


“Fetelor recomandă cocktailul Sex on the beach. E mai uşor, de vară. Conţine vodcă şi sucuri de fructe. Pentru băieţi ceva mai tare. Godfather, care conţine whiskey şi tequila sau Long island care conţine cinci feluri de tării. Preferatul meu e pinacolada pentru că are cocos”, povesteşte viitoarea profesoară. 


Viaţa în club e totuşi obositoare şi sunt zile în care barmaniţa lucrează de dimineaţa până dimineaţă. În timpul liber se odihneşte, citeşte o carte sau se distrează cu prietenii ei.

Profil
Născută:
1 septembrie 1986, Piteşti
Studii: Facultatea de Limbi Străine, Universitatea Bucureşti, 2010.
Experienţă profesională: A lucrat ca ospătăriţă şi barman în mai multe cluburi din Piteşti
Familie: Necăsătorită, singură la părinţi


Ce-i place: Citesc foarte mult şi mă joc foarte mult pe calculator. Prefer cărţile romantice, nu mă dau în vânt după fantezii. În general mi se par cele mai interesante cărţile inspirate din realitate. „Pe aripile vântului” este unul dintre romanele mele preferate care îmi vine acum în minte.
Ce nu-i place: Nesimţirea mă intrigă cel mai mult dintre toate defectele umane. Şi nu am răbdare să mă uit la un film. Trebuie să mă pasioneze mult prea tare filmul respectiv ca să mă uit la el până la capăt. Au fost prea puţine care m-au prins.


Întrebări şi răspunsuri:
Ce părere au prietenii tăi că lucrezi ca barmaniţă?
A.E.
: Cei mai mulţi prieteni se bucură că au unde să vină să se distreze şi să se întâlnească şi cu mine pentru că în general nu prea am timp liber. Sunt tot timpul prieteni pe la mine. La petreceri mă pun să le fac cocktailuri noi.


Ce cocktailuri mai speciale îţi place să prepari?
A.E.:
Shoturile mi se par mai deosebite. Îmi place să dau premii pe petreceri fetelor un shot care se cheamă Blow Job, iar băieţilor - Passport to hell, un shot cu băuturi mai tari.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite