Averea lui Şoric, la Curtea Supremă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurelian Vasea Şoric a condus Poliţia Neamţ din iunie 2006 până în noiembrie 2010
Aurelian Vasea Şoric a condus Poliţia Neamţ din iunie 2006 până în noiembrie 2010

Fostul şef al Poliţiei speră să învingă Agenţia Naţională de Integritate, care a stabilit că acesta nu poate justifica 360.000 de lei

Aurelian Vasea Şoric, fostul şef al Poliţiei Neamţ, nu a reuşit să-i convingă pe magistraţii băcăuani să-i dea dreptate în procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), deşi aspiră la roba de avocat în Baroul Iaşi. Inspectorii ANI s-au sesizat din oficiu cu privire la averea ofiţerului în noiembrie 2010, imediat după scandalul generat de uciderea cămătarului Gheorghe Mararu într-un bar din Piatra Neamţ.


Calcule contestate


Inspectorii au stabilit că Aurelian Vasea Şoric nu poate justifica mai bine de 360.000 de lei, bani dobândiţi împreună cu soţia în perioada 1996-2010. „Inspectorul de integritate a considerat că sunt elemente în sensul încălcării legislaţiei în vigoare, constând în existenţa unei diferenţe semnificative, în sensul art. 18 din Legea nr. 176/2010, în cuantum de 365.865 de lei, între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei publice (1996 - 2010)“, se arată în raportul ANI.  Inspectorii au sesizat Comisia de Cercetare a Averilor de pe lângă Curtea de Apel Bacău, dar Şoric a contestat raportul şi a cerut anularea acestuia în instanţă.

„Calculul veniturilor s-a făcut în lei RON şi prin transformarea monedei ROL în RON pentru perioada anterioară datei de 01 iulie 2005, fiind posibil de exemplu, ca un venit de aproape 15.000.000 de lei ROL din 1996 (costul unui autoturism autohton), să fie considerat prin calculul venitului total 1.500 lei RON“, a contestat Şoric. La finalul săptămânii trecute, magistraţii de la Curtea de Apel Bacău nu au fost convinşi de argumentele fostului şef al Poliţiei Neamţ şi au respins recursul făcut în încercarea de a anula raportul întocmit de ANI. Singura şansă care i-a rămas lui Şoric este recursul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite