Pește uriaș prins pe o baltă din Vestul României. De patru ani pescarii încearcă să-l captureze FOTO VIDEO

0
Publicat:

Un somn uriaș a fost prins pe o baltă de pescuit din Vestul României. Este vorba despre un pește de peste doi metri lungime și aproape 50 de kilograme. „Uriașul” era dorit de pescari de mulți ani.

Somnul are o lungime de 2 metri FOTO Facebook  Valentin Ștef
Somnul are o lungime de 2 metri FOTO Facebook Valentin Ștef

Pentru județul Arad (localitatea Sântana) unde a fost prins putem spune că este un record în materie de pescuit.

Ștef Petru Valentin este fericitul, dar mai ales norocosul pescar care i-a venit de hac somnului de peste doi metri lungime. Balta în care a fost prins peștele este ,,Pesca d`Oro”, din Sântana.

Oficial, lungimea peștelui record este 214 centimetri, iar greutatea de 49 de kilograme.

„Joi, în jurul orei 10.00 dimineata, pe balta Pesca d`Oro din Sântana, a fost prins probabil cel mai mare somn din Vestul țării. Lupta care a fost dusă cu acest colos care a terorizat de-a dreptul balta a fost una crâncenă și longevivă”,  au spus pescarii.

Patronul bălții a declarat faptul că de aproximativ patru ani, nenumărați pescari au încercat să câștige acest ,,trofeu”, despre care foarte mulți știau și chiar au au fost foarte aproape, în câteva rânduri, să-l aducă la mal.

Valentin Ștef a postat imagini cu peștele pe site-ul de socializare Facebook alături de mesajul: „Un record pentru mine și pentru balta din Sântana”.

Crap de 30 de kilograme 

În anul 2022, un pasionat de pescuit a reușit să dea lovitura pe lacul de la Horgești. Pescarul a prins un crap de peste 30 de kilograme la pescuit sportiv, un record pentru lacul din comuna băcăuană cu același nume. 

Crapul de 30 de kilograme a început să fie principalul obiectiv pentru mulți pescari care merg anual la Horgești, însă faptul că era prins la năvodire, dar nu la pescuit, era greu de interpretat de pasionații de pescuit.

Se cunosc cazuri de crapi care nu sunt interesați de niciun tip de nadă și mănâncă doar hrană naturală din lac, ceea ce îi face aproape imposibil de prins.

Teoretic, crapul de 30 de kilograme de la Horgești putea fi un astfel de exemplar cu un comportament atipic. Explicația cea mai plauzibilă e probabil mai simplă. Peștele a fost prins într-o zonă în care, de obicei, nu pescuiește nimeni.

Știri locale



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite