Decizii neaşteptate în cazul mai multor profesori care au supravegheat examenul de bacalaureat la Colegiul Tehnic "Unirea" din Ştei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizii schimbate în cazul profesorilor care au participat la examenul de Bacalaureat de la Colegiul Tehnic „Unirea” din Ştei, acolo unde în vara acestui an peste 100 de elevi au fost eliminaţi pe motiv că ar fi fraudat examenul.

Nu doar elevii au avut de suferit pentru că au fraudat examenul de Bacalaureat de la Ştei. După vizualizarea înregistrărilor, s-a decis şi desfacerea contractelor de muncă în cazul mai multor cadre didactice. Această decizie a fost contestată de către profesori, iar în urma contestaţiilor adresate Colegiului de Disciplină de pe lângă Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, au avut loc unele schimbări,

Astfel, în cazul a şase cadre didactice, sancţionate cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă, de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, s-a înlocuit sancţiunea cu diminuarea salariului de bază, cu 15%, pe o perioadă de şase luni, şi reîncadrarea în muncă.

În cazul a opt cadre didactice s-a menţinut sancţiunea aplicată de Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar, iar pentru un cadru didactic s-a anulat sancţiunea, respectiv desfacerea contractului individual de muncă, în totalitate, având în vedere faptul că aceasta a fost aplicată în momentul în care persoana se afla în concediu medical prenatal, în stare de graviditate.

“Colegiul de Disciplină a luat aceste decizii prin vot, în privinţa fiecărei persoane contestatoare în parte, ca urmare a analizării tuturor documentelor, probelor noi administrate şi a audierilor, în ceea ce priveşte persoanele implicate în organizarea şi desfăşurarea examenului de Bacalaureat de la Colegiul Tehnic „Unirea” Ştei, sesiunea iunie-iulie 2015”, a precizat Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al ISJ Bihor.

Contestarea la Colegiul de Disciplină este o etapă intermediară pentru persoanele sancţionate. Ulterior, părţile implicate se pot adresa instanţelor jurisdicţionale. “Colegiul de Disciplină desfăşoară o activitate independentă şi este reglementat ca organ administrativ-jurisdicţional de Legea 1/2011, OMECTS 3866/2012. Având în vedere prevederile Legii 1/2011, menţionăm faptul că, în baza articolului 280, alin. 8, persoanele sancţionate încadrate în unităţile de învăţământ „au dreptul de a contesta, în termen de 15 zile de la comunicare, decizia respectivă la colegiul de disciplină de pe lângă inspectoratul şcolar”. Comisia a admis contestaţiile şi a înlocuit sancţiunea disciplinară „a desfacerii disciplinare a contractului individual de muncă” cu sancţiunea disciplinară „diminuarea salariului de bază cu 15% pe o perioadă de şase luni” şi reîncadrarea în muncă”, a mai precizat Claudiu Damian.

Oradea

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite