Criza pune în joc viața muncitorilor, fiindcă angajatorii nu investesc în echipamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzările de echipamente de protecție au scăzut drastic în ultimul an, potrivit informațiilor primite de la Szabo Zoltan , administratorul firmei Senalux, care oferă servicii și consultanță de protecția muncii. Victimele indirecte ale crizei sunt muncitorii, numărul accidentelor de muncă din Bihor fiind în creștere, în ultimul an.

Reducerile de cheltuieli aplicate de către angajatori se fac pe riscul muncitorilor, ca dovadă faptul că, în Bihor, în primele luni ale lui 2010, a crescut semnificativ numărul accidentelor mortale sau soldate cu pierderea capacității de muncă, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit lui Eugen Cîrmaciu, director coordonator adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bihor, în ultimii cinci ani trendul accidentelor de muncă a fost descrescător, doar acum, în primul trimestru al lui 2010, cifra accidentelor de muncă fiind mai mare decât în același interval din 2009. 

Securitate în muncă

Angajatorii s-au întâlnit astăzi cu inspectorii de muncă, la un simpozion organizat de către Inspectoratul Teirtorial de Muncă Bihor, cu ocazia Zilei Internaționale a Securității și Sănătății în Muncă. Aceștia au evidențiat problemele cu care se confruntă în activitatea zilnică, printre care și faptul că, deși unii au investit în echipamente de protecție, angajații lor refuză să le folosească.

Oradea

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite