Sfaturi pentru cei care vor să se îngraşe. De câte mese au nevoie pe zi şi ce trebuie să consume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Creşterea în greutate trebuie să se facă în funcţie de forma şi dimensiunile corpului FOTO: Shutterstock
Creşterea în greutate trebuie să se facă în funcţie de forma şi dimensiunile corpului FOTO: Shutterstock

Nutriţioniştii spun că principiul pe care trebuie să îl respecte persoanele care vor să ia în greutate este simplu: trebuie să mănânce alimente care să le aducă mai multă energie decât consumă ei. Printre recomandările nutriţioniştilor se numără luarea micului dejun, pentru că astfel se activează metabolismul şi apetitul.

Într-o lume în care majoritatea oamenilor doresc să piardă în greutate, există însă şi persoane foarte slabe, care ar dori să se îngraşe, dar care reuşesc acest lucru extrem de greu. Nutriţioniştii spun că principiul este simplu: trebuie să se mănânce alimente care să aducă mai multă energie decât se consumă.

În primul rând trebuie ca persoana care vrea să se îngraşe să stabilească clar câte kilograme este bine să ia în plus, în funcţie de forma şi dimensiunile corpului. 

Creşterea în greutate trebuie să se facă într-un mod sănătos şi procesul este deseori de durată. De aceea, printre recomandările nutriţioniştilor pentru cei care vor să câştige în greutate se numără luarea micului dejun pentru că astfel se activează metabolismul şi apetitul. Mesele nu trebuie să fie doar bogate în calorii, aşa cum sunt cele de tip fast food, ci trebuie să includă fructe şi legume, cereale, proteine. 

‘’O alimentaţie bazată pe fast food şi pizza nu vă va ajuta să creşteţi în greutate într-un  mod sănătos. Chiar dacă aceste alimente apar în alimentaţia dumneavoastră, asiguraţi-vă că includeţi, pe lângă acestea, fructe şi legume, cereale integrale şi surse variate de proteine, cum ar fi carnea şi peştele, nucile, fasolea şi produse lactate’’, spune nutriţionistul Adina Rusu. 

Ideal ar fi să se stabilească cel puţin 5-6 mese pe zi cu o alimentaţie variată. Nu trebuie însă să se mănânce în exces. Cel mai bine ar fi să se respecte 3-4 mese principale şi câteva gustări printre acestea. 

‘’Este foarte important să consumaţi surse variate de proteine: brânzeturi, nuci, carne, peşte, iaurt, ouă. Să aveţi tot timpul la îndemână o gustare, cum ar fi  o punguţă cu nuci, seminţe sau alune, ori un fruct’’, mai spune nutriţionistul Adina Rusu. 

De asemenea, trebuie alese băuturile bogate în calorii, cum ar fi un fresh de fructe sau o ciocolată caldă, care aduc un supliment de calorii extrem de necesar atunci când doriţi să creşteţi în greutate. 

Vă mai recomandăm:

Cât adevăr există în antrenamentele pentru slăbirea „localizată“

Reţeta de slăbit de succes a unui reputat medic ieşean. Vezi ce mituri despre dietă spulberă

De ce este micul dejun considerat masa cea mai importantă a zilei. Fibrele şi legumele consumate dimineaţa asigură energie şi putere de concentrare

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite