Ieşenii s-au certat de la regulamentul CET

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ieşenii au cerut explicaţii reprezentanţilor Centralei Termice cu privire la contract
Ieşenii au cerut explicaţii reprezentanţilor Centralei Termice cu privire la contract

Zeci de oameni au discutat astăzi pe marginea documentului prin care se stabileşte cum va fi calculată factura la căldură. Cei mai mulţi s-au arătat nemulţumiţi de faptul că ar trebui să plătească o parte din factura la energie termică pe spaţiul comun, chiar dacă nu mai sunt racordaţi la CET.

Numai murmur şi vociferări s-au auzit la prima dezbtere organizată de CET în Păcurari. Întâlnirea a avut loc de la ora 11.00 într-o şcoală, pentru că spaţiul Centrului de Cartier al Primăriei era neîncăpător. Cei care au venit la discuţii s-au arătat nemulţumiţi de serviciile CET. Proprietarii de apartamente cu centrale termice au fost cei mai vehemenţi contestatari ai regulamentului .

„De ce ne-am debranşat? Am plătit zeci de milioane pentru centrala termică şi acum sunt pus să plătesc tot la CET“, a spus ieşeanul Mihai D.  „Pentru ce să plătesc eu pentru ţevile care-mi trec prin casă?“, s-a întrebat şi Constantin Andronic.

Adunarea generală va stabili plata la comun

De cealaltă parte, reprezentanţii CET susţin că legea la care face referire regulamentul este valabilă din 2008, iar cheltuielile care vor fi împărţite vor diferi în funcţie de fiecare scară. „Nu ştiu de unde a ieşit acel procent de 20% sau 30% care se va plăti la comun. Adunarea generală va stabili procentul plătit la comun din suprafaţa echivalentă comună. CET va face un calcul şi se va afla cât este de plătit în comun“, a precizat Costică Neculai, director CET.  Oficialii centralei electro-termice vor face măsurători şi vor vedea cât se consumă pentru fiecare imobil. În funcţie de aceste calcule se va afla şi cât se repartizează din factura comună pentru locatari, indiferent dacă au centrale sau sunt racordaţi la CET, cu repartitoare sau nu.

„Trebuie discutat cu oamenii să înţeleagă ce este spaţiul comun. Dacă ne certăm, vom plăti ca proştii“, a spus Dumitru Bucur, preşedintele Grupului Asociaţiilor de Locatari. Unii dintre cei prezenţi au anunţat că vor da în judecată CET dacă regulamentul va fi aprobat în forma actuală. Dezbaterile vor continua până pe 10 februarie. Ieşenii vor putea afla mai multe despre prevederile regulementului şi la întâlnirile din centrele din cartierele Alexandru cel Bun, Nicolina, Frumoasa şi Tătăraşi. Acestea vor fi organizate de joi, de la ora 14.00 la 16.00.

La întâlnirea de pe 10 februarie, din Alexandru cel Bun este aşteptat şi un reprezentant al Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Servicii Comunitare.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite