Cum au furat câţiva studenţi bani din zeci de bancomate. Uneltele folosite: o bucată de metal, una de hârtie, super glue şi o şurubelniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Varvaroi, student la Matematică, este unul dintre studenţii care au inventat dispozitivul de furat din bancomate. Foto: uaic.ro
Mihai Varvaroi, student la Matematică, este unul dintre studenţii care au inventat dispozitivul de furat din bancomate. Foto: uaic.ro

Câţiva studenţi din Iaşi au inventat o metodă ingenioasă de a face rost de bani. Au meşterit un dispozitiv artizanal pentru a fura din bancomate, reuşind să scoată fraudulos în jur de 2.000 de lei. Unul dintre cei implicaţi este student la Matematică, în trecut fiind rector pentru o zi la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Când nu au bani şi vor cu tot dinadinsul să facă rost de ei, românii au o imaginaţie debordantă. Demonstrează acest lucru, cu vârf şi îndesat, o mână de studenţi din Iaşi care au inventat un dispozitiv de furat din bancomat.

Metoda a fost pusă la cale de Ovidiu Golinschi (21 de ani), Vasile Rotariu (25 de ani) şi Mihai Varvaroi (26 de ani). Ei au fost ajutaţi de Ionuţ Lipciuc (24 de ani) şi Alexandru Bogdan (22 de ani). Cei cinci au vandalizat 21 de bancomate de pe raza municipiului Iaşi, reuşind, în total, să fure peste 2.000 de lei. Doi dintre ei sunt studenţi la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, doi învaţă la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi”, în timp ce al cincelea este administrator al unei societăţi comerciale.

Prag de uşă modificat

E greu de aflat cum le-a venit idea studenţilor ieşeni să inventeze dispozitivul buclucaş prin care au reuşit să fure direct din bancomate. Procurorii ieşeni care s-au ocupat de caz au reuşit într-un final să afle de la tinerii răufăcători cum au reuşit ciudata performaţă. Potrivit rechizitoriului capii răutăţilor au fost Golinschi, Rotariu şi Varvaroi. Ultimul dintre ei, student la Facultatea de Matematică, i-a supravegheat pe ceilalţi doi în timp ce meştereau dispozitivul.

Studenţii au cumpărat mai întâi un prag de uşă, pe care l-au tăiat la aceeaşi mărime pe care o are fanta unui bancomat, adică în jur de 21,6 centimetri. Plăcuţa obţinută a fost ulterior şlefuită, chituită, şi pe una dintre părţi a fost aplicată o bandă adezivă.

Procedeul folosit la sustragerea de bani era următorul: unul dintre participanţi monta plăcuţa tip capcană pe fanta de eliberare numerar de la ATM-uri cu ajutorul super glue-ului după care aşteptau sosirea unui persoane care să introducă cardul bancar pentru a extrage bani. La comanda clientului băncii, bancomatul număra banii solicitaţi, însă nu putea să îi scoată în exterior, bancnotele rămânând limite de adezivul puternic de pe capcană. Posesorul cardului nu realiza ce se întâmplă, crezând că bancomatul este defect, astfel încât pleca”, au precizat procurorii ieşeni.

După ce plecau clienţii, tineri mergeau cu şurubelniţa şi ridicau banii care rămăneau lipiţi de dispozitivul artizanat. Ieri, cei cinci au fost trimişi în judecată de procurorii ieşeni fiind acuzaţi de furt calificat. Ei sunt acuzaţi că au vandalizat, folosindu-se de această metodă, 21 de bancomate de la BRD şi BCR.

Studentul la Matematică, Mihai Vărvăroi, este o figură cunoscută în rândul tinerilor din universitatea ieşeană. În 2007, acesta a fost numit rector pentru o zi, în cadrul unui proiect, pozându-se atunci cu şeful universităţi, Dumitru Oprea.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite