VIDEO 7 locuri din Rom├ónia demne de Dosarele X. Fenomenele inexplicabile ┼či paranormale care le-au sporit faima

0
0

Mai multe locuri din Hunedoara au adunat de-a lungul timpului numeroase m─ârturii despre fenomene inexplicabile, care le-au sporit notorietatea.

Hunedoara ┼či-a f─âcut loc pe lista destina┼úiilor ideale pentru amatorii de fenomene paranormale. Iat─â c├óteva dintre reperele sale:

1 Castelul Corvinilor ÔÇô b├óntuit de spiritul lui Dracula
Castelul Corvinilor a devenit ├«n ultimii ani o destina┼úie preferat─â a turi┼čtilor pasiona┼úi de legende sumbre ┼či paranormal. A fost asociat cu Vlad ┼óepe┼č ÔÇ×DraculaÔÇŁ, voievodul ┼ó─ârii Rom├óne┼čti, despre care unele legende spun c─â a fost ┼úinut prizonier ├«ntr-o temni┼ú─â a cet─â┼úii. Pove┼čtile despre spiritele malefice care b├óntuie castelul s-au perpetuat ├«n ultimii ani ┼či au f─âcut ca monumentul s─â fie inclus de mai multe publica┼úii interna┼úionale ├«ntre cele ├«nfrico┼č─âtoare locuri de pe planet─â.

Imagine indisponibil─â

2 S─âr─âc├ómb ÔÇô OZN-uri ├«n P─âdurea de argint
S─âc─âr├ómb, satul din Mun┼úii Metaliferi ├«nfiin┼úat ├«n zona uneia dintre cele mai mari exploat─âri aurifere ┼či de metale rare din Europa ultimelor secole este ├«nconjurat de o p─âdure stranie. P─âdurea de argint, cum ├«i spun localnicii, a devenit ├«n ultimii ani tot mai c─âutat de pasiona┼úii de ezoterism ┼či de mistere. Unii localnici au sus┼úiinut c─â p─âdurea ┼či ├«mprejurimile ei au fost ÔÇ×vizitateÔÇŁ de OZN-uri, mai multe apari┼úii misterioase fiind ├«nregistrate de-a lungul timpului aici. De asemenea, sus┼úin oamenii locului, ├«ntreg S─âc─âr├ómbul, nu doar p─âdurea de argint, reprezint─â un centru energetic foarte puternic.

 

3 Masivul Retezat ÔÇô sferele luminoase pe cer
├Än 1991, o poveste despre fenomenele paranormale observate ├«n Retezat ├«i ├«nfiora pe localnici. Ziari┼čtii de la ÔÇ×Zori NoiÔÇŁ relatau ├«n 14 august c─â ├«ntr-una din nop┼úile precedente ┼čapte persoane, turi┼čti ┼či salvamonti┼čti, au v─âzut o forma┼úiune asem─ân─âtoare unui OZN deasupra Retezatului. Dansul luminilor de pe cer a durat aproape jum─âtate de or─â, pentru ca apoi ele s─â dispar─â ├«ntr-o cea┼ú─â dens─â. ├Än 13 august 1991, un avion IL-18, cu nou─â oameni la bord, s-a pr─âbu┼čit ├«n apropiere v├órfului Custura din Retezat, f─âr─â a l─âsa supravie┼úuitori. Tragedia a fost cauzat─â de o eroare de pilotaj, ├«ns─â nu pu┼úini au fost cei care au asociat-o cu relatarea senza┼úional─â.

Imagine indisponibil─â

4 Lacul Cinci┼č ÔÇô cercul de foc deasupra p─âdurii
Lacul Cinci┼č a fost creat ├«n anii ÔÇÖ60 pe vertele a cinci sate de pe Valea Cernei, iar de-a lungul timpului mul┼úi localnici ┼či oaspe┼úi ai s─âi au relatat despre fenomene bizare petrecute aici. ÔÇ×├Än jurul orei 23:30, am observat ├«mpreun─â cu tat─âl meu un cerc luminos de diametru relativ mare, care s-a ├«n─âl┼úat deasupra p─âdurii de pe malul opus, numit T─ât─âu┼č, ┼či a r─âmas mult timp nemi┼čcat, aproximativ o or─â, dup─â care a disp─ârut. ├Än prima faz─â am crezut c─â a luat foc p─âdurea, dup─â care ne-am dat seama c─â e un cerc ÔÇ×de foc" care s-a delimitat de lizier─â. Sunt convins c─â am v─âzut un OZN sau un fenomen al naturii foarte ciudat, pe care nu l-am mai semnalat de atunci niciodat─â ├«n zona respectiv─âÔÇŁ, relata un utilizator al formului RUFOn, dedicat amatorilor de fenomene OZN.

Imagine indisponibil─â

5 Sarmizegetusa Regia ÔÇô portalul spre alte lumi
Sarmizegetusa Regia a fost de-a lungul ultimilor ani un loc favorit al pasiona┼úilor de fenomene cere┼čti. ├Än timpul eclipsei din 1999, aproape 400 de oameni au urcat ├«n a┼čezarea antic─â, unii crez├ónd c─â din incinta sacr─â se vor deschide poraluri c─âtre alte lumi. Soarele de andezit din incita sacr─â a ajuns s─â fie considerat o poart─â c─âtre alte lumi spirituale, pe care vizitatorii se a┼čezau pentru a se ├«nc─ârca de energie. ÔÇ×Am sim┼úit foarte clar c─â deasupra discului de piatr─â era un tub ascendent luminos pe care eu l-am perceput atunci precum o poart─â care se deschideÔÇŁ, relata Horia, un yoghin, adept al MISA, pe pagina de internet yogaestoteric.

Imagine indisponibil─â

6 M─ân─âstirea Prislop ÔÇô locul miracolelor
Despre M─ân─âstirea Prislop se spune c─â este un loc ├«nc─ârcat de energie pozitiv─â, iar morm├óntul c─âlug─ârului Arsenie Boca este unul al ÔÇ×rug─âciunilor care ajung mai repede la CerÔÇŁ ┼či unde s-au petrecut miracole. ÔÇ×O energie pozitiv─â, momente de lini┼čte ┼či u┼čurare lu─âm cu noi acas─â, de acolo, de la morm├ónt, din acest loc plin de magnetismÔÇŁ, poveste┼čte Anca Vlad, una dintre vizitatoarele m─ân─âstirii, potrivit revistei religioase Porunca Iubirii.

manastirea prislop foto daniel guta adevarul

7 Cetatea Colţ - ruinele bântuite
Cetatea Col┼ú, veche de peste 600 de ani ┼či ruinat─â, l-ar fi inspirat pe Jules Verne ├«n romanul ÔÇ×Castelul din Carpa┼úiÔÇť. Scriitorul francez a relatat c─â fortul fusese abandonat, iar oamenii credeau c─â este st─âp├ónit de for┼úele supranaturale ale r─âului ┼či c─â ├«n interiorul lui se petrec lucruri ├«nsp─âim├ónt─âtoare. Zidurile ruinate ofer─â un peisaj ciudat, iar cei care se ├«ncumet─â la o astfel de excursie trebuie s─â fie cu b─âgare de seam─â.

Imagine indisponibil─â

V─â recomand─âm s─â citi┼úi ┼či:

Cum a devenit Sarmizegetusa Regia un Stonehenge al rom├ónilor: fenomenele astronomice tr─âite intens ┼či sanctuarele enigmatice ale dacilor

Au fost dacii ├«n┼úelep┼úi cu adev─ârat? Lec┼úiile de via┼ú─â ale str─âmo┼čilor no┼čtri: cum i-a ├«n┼čelat Decebal pe romani cu ajutorul copacilor

Cine a fost Deceneu, profetul fabulos din vremea lui Burebista. I-a ├«nv─â┼úat pe daci s─â ├«┼či cunoasc─â viitorul prin semnele cere┼čti ┼či i-a f─âcut s─â renun┼úe la vinUltima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite