Salonul cărţii a debutat la Deva. Oferte literare pentru toate gusturile
0Salonul hunedorean al cărţii s-a deschis astăzi în Deva. Evenimentul organizat de Biblioteca Judeţeană "Ovid Densusianu" din Deva va avea loc până duminică.
Cel mai important târg de carte organizat în judeţul Hunedoara a fost deschis astăzi în Deva. Salonul hunedorean al cărţii se află la cea de-a cinsprezecea ediţie.
Evenimentul se desfăşoară până duminică, în fiecare zi între orele 10 şi 20. Pe durata celor patru zile, peste 70 de edituri din ţară şi din judeţ îşi vor prezenta oferta de carte, în format clasic şi electronic, se vor organiza lansări de carte, întâlniri cu scriitorii, dialoguri cu iubitorii de lectură, discuţii între editori, scriitori şi cititori.
De asemenea, unele edituri oferă publicului cărţi la preţ redus. Cel mai mic preţ pentru o carte a fost de un leu, iar un autor şi-a oferit oferit cărţile gratuit citititorilor. În prima zi a evenimentului a avut loc lansarea celui de-al patrulea volum al Monografiei judeţului Hunedoara.
„În acest volum, sub genericul «Om, natură, societate», au fost elaborate texte ce reprezintă rodul unei documentări de arhivă minuţioase. Au fost descoperite şi valorificate informaţii inedite, care până acum nu au fost niciodată făcute publice. Este un volum bazat exclusiv pe documentare, care aduce în faţa cititorului documente de epocă, informaţii aflate în zecile de mii de documente arhivate şi care au fost puse astfel, în mod fericit, în valoare”, a declarat Sebastian Bara, directorul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva.
Lansările de carte vor coninua şi în zilele următoare, cel mai aşteptat eveniment fiind întâlnirea cu actorul Marin Moraru, sâmbătă, de la ora 18:00, cu ocazia prezentării volumului de dialoguri “Suntem ce sunt amintirile noastre”.
Vă recomandăm şi:
O judecătoare din Hunedoara a scris un roman de dragoste: „Aripi de fluturi”
Judecătoarea Nina Corduneanu a scris romanul „Aripi de fluturi”, şi îl va prezenta cititorilor vineri, la Castelul Corvinilor din Hunedoara.
Imaginea unei tinere dezbrăcate, prezentate pe prima pagină a unui cotidian, nu mai poate părea neobişnuită pentru cititorii presei din zilele noastre. Lucrurile se petreceau cu totul altfel imediat după evenimentele din decembrie 1989, când regimul comunist a fost răsturnat, iar presa începea să se scuture de sub apăsarea de aproape cinci decenii a cenzurii impuse de partid.
Eugen Evu şi-a făcut publice dosarele CNSAS. Timp de două decenii, scriitorul s-a aflat în atenţia Securităţii, fiind considerat un “element cu manifestări duşmănoase la adresa orânduirii socialiste”. A fost turnat de vecini, prieteni şi colegi, însă cele mai mari probleme le-a avut după ce în 1982 i-a trimis o scrisoare anonimă lui Nicolae Ceauşescu.