Rezultate Alegeri Parlamentare 2012 / Galaţiul a ieşit din topul judeţelor fruntaşe la votare UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

galati.adevarul.ro vă va ţine la curent, duminică, 9 decembrie 2012, cu toate informaţiile importante privind modul în care se decurge scrutinul: prezenţa la vot, incidente la secţiile de vot, declaraţii ale electorilor.

UPDATE, ora 19.00: Prezenţa la urne în judeţul Galaţi, la ora 18.00, a fost de 40,01 %, peste media naţională de 36,54%. Acest procent clasează Galaţiul pe locul nouă în topul prezenţei la vot. Cea mai mare prezenţă la urne s-a înregistrat în judeţul Teleorman - 48,9%, iar cea mai redusă în Timiş - 26,73%.

UPDATE, ora 18.00: Prefectul a solicitat Garnizoanei Galaţi să pună la dispoziţia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă două maşini militare 6x6 pentru tractarea autobuzelor cu care vor fi aduse la BEJ buletinele de vot şi membrii comisiilor de votare. În localităţile din nordul judeţului continuă să ningă, iar grosimea stratului de zăpadă depăşeşte 50 de centimetri.

„Rămânem cu toţii alertă până la încheierea activităţilor legate de alegeri, inclusiv aducerea tuturor buletinelor de vot la Biroul Electoral Judeţean şi trimiterea oamenilor, înapoi, acasă”, a Emanoil Boncăneanu în cadrul videoconferinţei cu prefecţii din cursul după-amiezei.

UPDATE, ora 17.00: Până la ora 16.00 au fost  sesizate la Comandamentul Operaţional al Judeţului Galaţi un număr de 17 posibile încălcări ale Legii electorale. În urma verificărilor pe care le-au făcut poliţiştii, 11 dintre acestea s-au dovedit a fi neîntemeiate. Alte trei se află în curs de verificare.

De la începutul scrutinului, în mediul urban au fost sesizate şapte nereguli, din care cinci în municipiul Galaţi, una la Tecuci şi una la Tg. Bujor. Restul de 10 sesizări privin din mediul rural.

Poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 500 lei unui bărbat în vârstă de 61 ani, din comuna Tuluceşti, care, în timp ce se afla în faţa unei secţii de votare de pe raza localităţii Tuluceşti, făcea propagandă electorală, sfătuind cetăţenii să voteze un anumit candidat. 

Update, ora 15.00: Prezenţa la urne, în judeţul Galaţi, a fost, la ora 14.00, de 24,42%. Au votat 25,56 % din alegătorii gălăţeni din mediul urban şi 22,75 %  din locuitorii comunelor şi satelor judeţului. Astfel, în topul prezenţei la vot, judeţul Galaţi se situează pe locul nouă pe ţară, media naţională fiind de 20,56%. În statistica centralizată de Biroul Electoral Central la ora 10.00, Galaţiul ocupa locul cinci.

În continuare pe primul loc se situează judeţul Teleorman, cu o prezenţă la urne de 29,79%. Judeţul Timiş, confruntat cu condiţii meteo extreme, a rămas pe ultimul loc, cu 12,30%.

           

UPDATE, ora 14.00:  Biroul Electoral Judeţean Galaţi (BEJ) a transmis Poliţiei sesizarea lui Traian Bălănică, cel care acuză un candidat pentru Camera Deputaţilor că şi-a făcut campanie în preziua şi în ziua alegerilor parlamentare, transmitând SMS-uri cu caracter electoral. BEJ şi-a motivat decizia cu lipsa posibilităţilor tehnice de a verifica reclamaţia lui Bălănică.

În ceea ce priveşte cealaltă sesizare, a deputatului-candidat reclamat, membrii BEJ au solicitat ca acesta să le precizeze secţiile de votare la care buletinele de vot ar fi fost ştampilate sâmbătă 8 decembrie, pentru a putea face verificările necesare.

UPDATE, ora 13.00:  După ce a reclamat la BEJ Galaţi o neregulă legată de ştampilarea buletinelor de vot, candidatul ARD, Mircea Toader a fost la rândul său reclamat că ar fi continuat campania electorală în preziua alegerilor.

Traian Bălănică, a sesizat la BEJ faptul că, sâmbătă 8 decembrie, deputatul Mircea Toader ar fi trimis SMS-uri electorale, prin care îi îndemna pe destinatarii acestora să participe la votare: „Este o zi importantă (…) vă rog să ieşiţi la vot”. Bălănică a indicat în sesizare numerele de telefon de la care au fost trimise mesajele: 0314050250; 0314135210;  03141362. Urmează ca BEJ să analizeze sesizarea şi să ia o decizie.

UPDATE, ora 12.00:   Prezenţa la urne în judeţul Galaţi, la ora 10.00, a fost de 6,63 %. Până la acel moment, au votat 7,21 % din gălăţenii care trăiesc în mediul urban  şi 5,77 % din locuitorii comunelor şi satelor judeţului. Astfel, în topul prezenţei la vot,  Galaţiul s-a situat pe locul cinci pe ţară, cu o medie de 4,52%.

Cei mai mulţi alegători s-au prezentat la urne în judeţul Teleorman – 8,38 %. Şi brăilenii au dovedit spirit civic, cu o prezenţă de – 7,43%. Cea mai slabă prezenţă la vot a fost înregistrată în judeţul Timiş 2,37 %.

UPDATE, ora 10.55: Potrivit unui comunicat al Prefecturii gălăţene, până la această oră, a nins doar în localităţile din nordul judeţului, dar stratul de zăpadă nu depăşeşte 10 centimetri.

„În zonă acţionează utilaje de la Drumuri Judeţene, iar traficul şi accesul în secţiile de votare nu sunt îngreunate", mai precizează Petrica Paţilea, directorul Cancelariei Prefecturii Judeţului Galaţi.

UPDATE, ora 10.55: Mircea Toader, candidat din partea ARD pentru Camera Deputaţilor, a reclamat Biroului Electoral Judeţean (BEJ) faptul că, la secţiile de votare din municipiul Tecuci şi din comuna învecinată Matca, pe buletinele de vot a fost pusă ştampila de control cu o zi înaintea scrutinului încălcându-se astfel Legea electorală, conform căreia, această operaţiune trebuie să se facă înaintea votării. Reclamantul solicită renumărarea buletinelor de vot în cazul acestor secţii. Urmează ca BEJ să ia o decizie în acest sens. 

UPDATE ora 9.30:  „Două persoane private de libertate, condamnate definitiv, au votat, începând cu ora 09,00, în incinta Penitenciarului Galaţi, unde a fost amenajat un spaţiu corespunzător amplasării urnei speciale şi a cabinelor de vot. Activitatea de votare s-a desfăşurat fără incidente, în condiţii de asigurare a secretului votului” ne-a informat  comisar Safta Trincu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Galaţi.

Din cele 1043 de persoane care se află în Penitenciarul Galaţi, doar trei au îndeplinit condiţiile prevăzute de lege pentru exercitarea dreptului de vot. Dintre, acestea, o  persoană aflată în regim de arestare preventivă şi-a exprimat în scris refuzul de a a vota.                

UPDATE  ora 8.00:  Toate secţiile de votare din judeţul Galaţi au fost deschise în urmă cu o oră. Sunt aşteptaţi la urne 522.616 de alegători, 263.050 dintre aceştia din municipiul Galaţii şi 37.911 din Tecuci. Ei îşi vor putea exercita dreptul de a-şi alege reprezentanţii în Parlament, deputaţi şi senatori, până la ora 21.00, numai la secţiile de votare la care sunt arondaţi în funcţie de adresa la care domiciliază.

În judeţul Galaţi au fost organizate 436 de secţii de votare din care 176 în municipiul Galaţi.

La alegerile parlamentare, programate pentru data de 9 decembrie, gălăţenii îşi vor vota reprezentanţii  în 13 colegii uninominale din care nouă pentru Camera Deputaţilor şi patru pentru Senat.  În judeţul Galaţi, s-au înscris în cursa electorală 66 de candidaţi din şapte formaţiuni politice.

Iată numele celor care speră că le veţi da votul pentru a vă reprezenta în Camera Deputaţilor, precum şi componenţa colegiilor uninominale:

-În Colegiul numărul 1 ( din care fac parte comunele Brăhăşeşti, Buciumeni, Cerţeşti, Corod, Drăguşeni, Ghidigeni, Gohor, Munteni, Negrileşti, Nicoreşti, Poiana, Priponeşti şi Ţepu, vor candida:

 Victor Paul Dobre (USL) - 60 de ani, inginer, deputat, PNL; 

Gheorghe Găinaru (ARD) - 63 de ani, economist, consilier local comuna Drăgăneşti, PDL;

Daniela Simona Hapeci (PP-DD) - consilier judeţean;

Eugen Frunză (UDMR) - medic veterinar;

Cristinel Chiculiţă (PRM)- 40 de ani, inginer, administrator firmă.

-În Colegiul numărul 2 (alătuit din localităţile Tecuci, Cosmeşti, Matca, Cudalbi, Movileni) s-au înscris în cursa electorală:

Laurenţiu Chirvăsuţă (USL) - 47 de ani, inginer, senator, UNPR;

Mircea-Nicu Toader (ARD) - 64 de ani, inginer, deputat, PDL;

Rivelinio Ţirică (PP-DD) - avocat;

Timbolschi Ildiko (UDMR) - inginer, director producţie;

Clemansa Sava (PRM)- 52 de ani, avocat.

-În Colegiul numărul 3 (Costache Negri, Barcea, Fundeni, Drăgăneşti, Griviţa, Lieşti, Iveşti, Pechea, Suhurlui şi Umbrăreşti) se vor înfrunta:

George Scarlat (USL) - 33 de ani, administrator, economist, PNL;

Carmen Axenie (ARD) - 41 de ani, avocat, deputat, PDL;

Eugen Chebac (PP-DD) - 61 de ani, inginer în exploatare, fost preşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi;

Manolache Margit (UDMR)- inginer agronom, pensionară.

-În Colegiul numărul 4 (Braniştea, Independenţa, Cuza Vodă,  Nămoloasa, Piscu,  Slobozia Conachi, Schela, Smârdan, Şendreni, Tuluceşti, Tudor Vladimirescu, Vânători) concurează:

Viorel Ştefan (USL) - 58 de ani, economist, deputat, PSD;

Emil Dragomir (ARD) - 49 de ani, operator chimist, administrator societate comercială, PDL;

Marian Vicleanu (PP-DD) - jurist;

Daniel-Răzvan Bălănică (UDMR)- medic veterinar.

-În Colegiul numărul 5 (Târgu Bujor, Bereşti, Bălăbăneşti, Bălăşeşti, Băleni, Băneasa, Bereşti-Meria, Cavadineşti, Corni, Cuca, Fârţăneşti, Folteşti, Frumuşiţa, Jorăşti, Măstăcani, Oancea, Rădeşti, Rediu, Scânteieşti, Smulţi, Suceveni, Valea Mărului, Vârlezi, Vlădeşti) vor încerca să obţină sufragiile electorilor:

Dan Nica (USL) - 52 de ani, inginer, deputat, PSD;

Valeriu Ardeleanu (ARD) - 35 de ani, medic chirurg, PDL;

Szekereş Carol (UDMR) - inginer;

Gheorghe Mănăilă (PP-DD) - consilier judeţean;

Vergil G. Neculiţă (PRM) - 59 de ani, inginer agronom, administrator.

-În Colegiul numărul 6 (care cuprinde cartierele gălăţene Centru, Valea Oraşului, Port,  Mazepa I şi II, Ţiglina I şi Traian) candidează:

Florin Costin Pâslaru (USL) - 53 de ani, inginer, deputat, PSD;

Doruleţ-Nelu Resmeriţă (ARD) - 45 de ani, inginer, asistent universitar, PDL;

Picu Apostol Roman (PP-DD) – 48 de ani, jurist, fost consilier local;

Marian Filimon (UDMR) - 61 de ani, economist, preşedinte al Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România, director SC Intact SRL;

Eugen-Gheorghe Stamate (PER) - 36 de ani, economist, administrator firmă;

Vanghele Ifrim (PRM) - 62 de ani, inginer, inspector de specialitate.

-În Colegiul numărul 7 (alcătuit din microraioanele 18, 19, 20 şi 21 şi cartierul Dunărea),  îşi vor disputa voturile alegătorilor:

Lucreţia Roşca (USL) - 54 de ani, medic, deputat, PSD;

Constantin Dumitriu (ARD) - 41 de ani, jurist, patron, fost eurodeputat şi viceprimar, PDL;

Lăcrămioara Stavire (PP-DD) - 44 de ani, avocat;

Borca Tasciuc Sandor (UDMR) - economist;

Călin Nestor (PRM) - 68 de ani, avocat;

Vasile Cruceanu (PER).

-În Colegiul numărul 8 (Micro 16, 17 şi cartierele Ţiglina II şi Siderurgiştilor Vest) vor să-i reprezinte pe locuitorii acestora:

Bogdan-Liviu Ciucă (USL) - 44 de ani, notar, deputat, PC;

Mirela Praisler (ARD) - 51 de ani, profesor universitar, Forţa Civică;

Ştefănel Dan Marin (PP-DD);

Hatvani Atila (UDMR) - 52 de ani, electromecanic auto;

Neculina Florea (PER) - 59 de ani, inginer, consultant în domeniul asigurărilor;

-În Colegiul numărul 9 (Micro 13, Micro 14, Micro 38, Micro 39 A, B şi C, Micro 40 şi cartierul Aviaţiei) speră să fie aleşi:

Aurel Nechita (USL) - 61 de ani, medic cu trei specializări, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie Galaţi, fost deputat, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii - PSD;

Nicolae-Viorel Trif (ARD) - 32 de ani, jurist, director ANRSC Galaţi, fost consilier local, PDL;

Gheorghe Adrian Cârdei (PP-DD) - consilier judeţean;

Reves Carol (UDMR) - 36 de ani, medic stomatolog;

Anişoara Răchitosu (PRM) - 42 de ani, jurist, manager asigurări;

Doru Georgel Cristea (PER)  – 38 de ani, licenţiat în Drept, inspector securitate şi sănătate în muncă

 Iată care sunt şi aspiranţii la un fotoliu în Senat:


-În Colegiul numărul 1 (Brăhăşeşti, Buciumeni, Cerţeşti, Corod, Drăguşeni, Ghidigeni, Gohor, Munteni, Negrileşti, Nicoreşti, Poiana, Priponeşti, Ţepu, Tecuci, Cosmeşti, Matca, Cudalbi, Movileni, Costache Negri, Barcea, Fundeni, Drăgăneşti, Griviţa, Lieşti, Iveşti, Pechea, Suhurlui şi Umbrăreşti) se vor înfrunta electoral:

Ionel-Daniel Butunoi (USL) - 37 de ani, economist, PSD;

Constantin Petrea (ARD) - 57 de ani, inginer, PDL;

Nicolae Marin (PP-DD) – primar ( al comunei Pechea);

Nagy Istvan (UDMR) – medic radiolog;

Ion Condrache (PRM) - 60 de ani, contabil, director economic;

-În Colegiul numărul 2 (Braniştea, Independenţa, Cuza Vodă,  Nămoloasa, Piscu,  Slobozia Conachi, Schela, Smârdan, Şendreni, Tuluceşti, Tudor Vladimirescu, Vânători, Târgu Bujor, Bereşti, Bălăbăneşti, Bălăşeşti, Băleni, Băneasa, Bereşti-Meria, Cavadineşti, Corni, Cuca, Fârţăneşti, Folteşti, Frumuşiţa, Jorăşti, Măstăcani, Oancea, Rădeşti, Rediu, Scânteieşti, Smulţi, Suceveni, Valea Mărului, Vârlezi, Vlădeşti) vor concura:

Gheorghe Saghian (USL) - 62 de ani, inginer agronom, senator, PSD;

Aurel Zamfir (ARD) - 56 de ani, inginer, PDL;

Victor Malinovici (PP-DD) - 58 de ani, administrator societate comercială, consilier local;

Rusu Ibolya Cecilia (UDMR) - 57 de ani, profesor.

-În Colegiul numărul 3 (care cuprinde cartierele gălăţene Centru, Valea Oraşului, Port,  Mazepa I şi II, Ţiglina I, Traian, microraioanele 18, 19, 20 şi 21 şi cartierul Dunărea) aspira la voturile locuitorilor acestora:

Paul Ichim (USL) - 57 de ani, medic chirurg, senator, PNL;

Nicuşor Ciumacenco (ARD) - 37 de ani, medic stomatolog, fost consilier local şi viceprimar, PDL;

Romeo Cosma (PP-DD) - avocat;

Bako Adolf Coloman (UDMR) - inginer;

Gigi Sechila (PRM) - 45 de ani, economist, director;

Marius Munteanu (PER) – asistent universitar 

-În Colegiul numărul 4 (Micro 13, Micro 14, Micro 16, Micro 17, Micro 38, Micro 39 A, B şi C, Micro 40 şi cartierele Ţiglina II,  Siderurgiştilor Vest, şi Aviaţiei) candidează:

Eugen Durbacă (USL) - 69 de ani, inginer, consilier judeţean, PC;

Mihai Turcu (ARD) - 65 de ani, inginer,  PDL;

Aurel Stancu (PP-DD) - ziarist, proprietarul postului RTV Galaţi;

Portik Istvan (UDMR) - pensionar, subofiţer;

Costel Marin (PRM) - 56 de ani, jurist, şef compartiment la SC Administraţia Pieţelor Agroalimentare ;

Marian-Cătălin Poalelungi (PER) - 45 de ani, consultant.
 

Pe cea mai amplă infografie care îţi prezintă tot ce se întâmplă în ţară în ziua de 9 decembrie 2012, duminica în care electoratul va decide cine il va reprezenta în Parlament pentru următorii patru ani. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite