Îngrijorător ! Casa Judeţeană de Asigurări are bani pentru medicamente compensate doar până la sfârşitul lunii octombrie.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma rectificării de buget, instituţia a primit de la minister mai mult angajamente de plată şi doar 6,5 milioane de lei. Singurii care pot sta liniştiţi până la sfârşitul anului sunt bolnavii de diabet şi cei cu transplanturi.

Recenta rectificare bugetară a adus efectiv în conturile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi 6,5 milioane de lei, diferenţa până la 28 de milioane lei, valoarea rectificării, fiind sub formă de angajament de plată din partea Ministerului Sănătăţii.

Prin urmare CJASi poate asigura decontarea reţetelor compensate şi gratuite doar până la finele lunii octombrie.

"În atare situaţie, în luna noiembrie, fără o altă rectificare bugetară, nu vom mai putea asigura plăţile către farmacii în contul medicamentelor compensate eliberate. Banii primiţi nu ajung pana la finalul anului", a precizat preşedintelel CJAS Galati, farmacist Olimpia Buzia.

În schimb, pot sta liniştiţi bolnavii de diabet şi cei cărora le-au fost transplantate organe.

„Situaţia este mult mai bună în cazul a două programe de sănătate, pentru diabet şi pentru stări post-transplant pentru care sumele alocate ajung până în luna decembrie, inclusiv", a mai afirmat Olimpia Buzia

Preşedintele CJAS ne-a mai informat că pentru spitale încă nu s-au primit fondurile alocate în urma rectificării bugetare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite