Familia de medici navetiști. Soții Ilie fac zilnic zeci de kilometri pentru a ajuta pacienții din nordul județului Galați
0Lăcrămioara și Mihai Ilie sunt doi medici navetiști, soț și soție, care bat zilnic zeci de kilometri pentru a-și face meseria, într-un spital din nordul județului Galați. El este și preot într-un sat din comuna sa.

Medicii navetiștii continuă să țină în viață Spitalul Târgu Bujor, din nordul județului Galați.
Șapte medici au acceptat să facă naveta și, zilnic, parcurg zeci de kilometri până la locul de muncă, cu un microbuz pus la dispoziție de Consiliul Județean.
Printre ei sunt și soții Ilie, o familie dedicată de medici. Ea este medic pediatru, el este medic specialist în medicină internă. Cei doi fac, zilnic, naveta din comuna Corod, acolo unde locuiesc.
Mihai Ilie este preot de 20 de ani în satul Brătulești, comuna Corod, iar în urmă cu patru ani a absolvit Facultatea de Medicină din Galați. Astfel, a ales să profeseze ca medic- specializarea medicină internă, la spitalul Târgu Bujor, acolo unde lucrează și soția sa, Lăcrămioara.

„Am absolvit Facultatea de Medicină la Galați, apoi rezidențiatul la Iași. Am ales să vin la acest spital, deoarece vreau să ajut cât mai mulți oameni. Lucrez alături de soția mea. Împreună venim la spital, după ce terminăm programul, plecăm tot împreună. Cred că cel mai important lucru este că suntem împreună. Venim împreună, lucrăm împreună. Și atunci noi nu simțim prea mult lipsa relației din familie. Astfel, am putea spune că este o continuă viețuire a familiei, și acasă, și la muncă. Noi chiar dacă suntem pe specializări și secții diferite, ne consultăm deseori cu privire la cazurile care apar, fie pacienți copii, fie la adulți. O bună colaborare între două specializări ajută foarte mult la lămurirea multor probleme”, spune medicul Mihai Ilie.
Singurul medic pediatru: „Am fost atrasă de bunătatea oamenilor„
Dr. Lăcrămioara Ilie este îngerul păzitor al Secției de Pediatrie, fiind de altfel și singurul medic pediatru. Lucrează de șapte ani la spitalul din nordul județului Galați și ne-a mărturisit că a fost atrasă de bunătatea și simplitatea oamenilor din zonă.
„Sunt singurul medic pediatru și sper să mai vină și alți colegi. Mai ales că acum avem o Secție modernă de Pediatrie, dotată la standarde europene. Lucrez în acest spital de șapte ani. Am fost atrasă de bunătatea oamenilor, sinceritatea, zâmbetul copiilor, oamenii și colegii minunați, un manager implicat. Îmi place aici, iubesc să ajut copiii și nu aș putea face altceva”, povestește medicul Lăcrămioara Ilie.
Cei doi medici au împlinit de curând 26 de ani de căsătorie și sunt fericiții părinți a doi copii, ambii studenți. „Băiatul este student la Facultatea de Drept, iar fata este studentă la Facultatea de Medicină Militară. Suntem foarte uniți, vorbim zilnic la telefon. Ne găsim întotdeauna timp pentru familie”, vorbește cu mândrie dr. Mihai Ilie.
Cum se împacă meseria de preot cu cea de medic?
„Pacientul se bucură atunci când găsesc un mod potrivit de a vorbi cu blândețe, cu bunătate și liniște”, mărturisește preotul-medic Mihail Ilie.
„La preot, omul vine să se descarce de nevoile lui sufletești, iar la medic se descarcă de nevoile trupești și primește un tratament. Cred că cel mai important este să comunici cu pacientul într-un mod plăcut, liniștit, să se simtă bine. Cel care vrea să facă bine își găsește oricând timp”, concluzionează preotul Ilie.

Spitalul Târgu Bujor a trecut în ultimii ani prin ample modernizări.
Recent, a fost inaugurată o cădire nouă pentru Secția de Pediatrie la Spitalul Târgu Bujor, construită de către Consiliul Județean Galați în cadrul unei investiții cu fonduri europene în valoare de 5,8 milioane de lei.
De asemenea, Ambulatoriul spitalului din Târgu Bujor este în plin proces de modernizare și va fi dotat cu aparatură medicală de ultimă generaţie.
La Spitalul Orășenesc Târgu Bujor se prezintă în medie 21.000 de pacienți pe an, din care aproximativ 2.000 sunt copii.
La Spitalul Orășenesc Târgu Bujor se prezintă în medie 21.000 de pacienți pe an, din care aproximativ 2.000 sunt copii.
