Video Bacul Galați-Tulcea a fost suspendat, deoarece Dunărea a inundat pasarela de acces. La ce soluție s-a apelat VIDEO

0
Publicat:

Dunărea a inundat pasarela bacului care face legătura între Galați și Tulcea. Conducerea Navrom Bac a decis să fie mutate pasarelele de acces pe poziția „ape crescute”.

Pasarelă inundată la Trecere Bac FOTO: C. Mazilu
Pasarelă inundată la Trecere Bac FOTO: C. Mazilu

Problemele la punctul de trecere a fluviului de la Galați au început încă de la începutul lunii ianuarie. Din cauza nivelului crescut al Dunării, pasarela bacului, care face legătură dintre orașul Galați și județul Tulcea, a fost inundată, iar accesul mașinilor și al pasagerilor este tot mai greoi.

Reprezentanții Navrom Bac au anunțat că marți, 16 ianuarie 2024, circulația cu bacul este suspendată, deoarece sunt mutate pasarelele de acces pe poziția „ape crescute”.

„Pe data de 16.01.2024, începând cu ora 13.00, se efectuează manevrele de mutare a pasarelelor pe poziția <ape mari >. Operațiunea va dura până în jurul orei 18, iar în această perioadă traversarea Dunării în punctul de trecere Galați-I.C.Brătianu se suspendă“, a transmis Navrom Bac.

Conform site-ului AFDJ, nivelul Dunării a crescut în ultima perioadă la Galați, ajungând în prezent până la 468 de centimetri.   

Dunărea a acoperit și limba de nisip 

Tot din cauza nivelului crescut al Dunării, limba de pământ formată în mijlocul Dunării la Galați a fost acoperită aproape în totalitate de apă. În alți ani, nivelul fluviului creștea mai rapid iar insula dispărea încă din toamnă. Este cea mai nouă atracție turistică din zonă, fiind o pată de culoare pe Dunăre.

Limba de nisip a fost vizibilă pentru prima dată în 2003. Atunci seceta a lovit puternic România, afectând inclusiv debitul Dunării. Specialiștii au spus că a fost despre cea mai gravă secetă din ultimii 160 de ani.

An de an, porțiunea de pământ s-a extins, ajungând în prezent la aproape doi kilometri lungime și o suprafață de circa patru hectare. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite