Atenţie şoferi, vă paşte caracatiţa dacă nu plătiţi parcarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultima lună, şoferii gălăţeni care şi-au parcat maşina în zona A-urilor sau la Modern, fără să achite taxa de parcare, au avut parte de o surpriză extrem de neplăcută: s-au trezit cu roţile blocate!

Conform datelor care ne-au fost furnizate de Eduard Grosu, directorul SC Gospodărire Urbană, regulamentul prevede negru pe alb că autovehiculului care nu are afişat tichetul de parcare/biletul de parcare/abonamentul de parcare, valabil în parcările publice cu plată sau pe locul de parcare închiriat, i se va bloca roata.

Taxa de deblocare-100 lei

 „În jur de 5-6 maşini se blochează pe zi. Taxa de deblocare este de 100 de lei.  Blocarea se face prin aplicarea dispozitivului pe roata din faţă din partea conducătorului auto, urmată de atenţionarea printr-un înscris, fixată pe geam, în partea corespunzătoare aplicării sistemului de blocare”, spune Eduard Grosu.

Din cei 11.462 de lei încasaţi în cursul lunii februarie de la şoferi, nu mai puţin de 5.720 de lei reprezintă suma care a fost încasată cu ajutorul celor 5 parcometre. În ceea ce priveşte încasările lunii martie, acestea s-au ridicat la 2.339 lei.

Deblocarea se va face după ce şoferul va face dovada că a achitat contravaloarea tarifului de deblocare precum şi cea a tarifului orar pentru perioada de folosire a parcării. Timpul maxim de deblocare, după ce se face dovada achitării tarifului de deblocare, este de 90 minute.

Taxa de deblocare este de 100 de lei, inclusiv TVA, pentru serviciile prestate în timpul programului normal de lucru, adică de luni până sâmbătă între orele 8.00-22.00. În zilele nelucrătoare tariful este de 140 de lei, inclusiv TVA.

„Caracatiţa” se extinde

Conform lui Eduard Grosu, acest sistem se va extinde în curând: „Se va trece la aplicarea acestei măsuri şi în cazul maşinilor care au staţionat fără ca şoferii să plătească tariful de parcare angajaţilor societăţii. Dorim să avem un control asupra acestor parcări”.

În cazul în care conducătorul autovehiculului va distruge dispozitivul de blocare acesta riscă să se se aleagă cu amendă sau cu dosar penal. „Până acum au fost distruse două sisteme de blocare. Persoanele respective s-au ales cu dosar penal pentru recuperarea prejudiciului. În perioada următoare avem în plan să achiziţionăm sisteme de blocare mult mai performane, care să nu poată fi distruse aşa uşor”, a mai spus Grosu. 



Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite