Aparat performant pentru chirurgie toracică, la Spitalul de Urgenţă Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
aparat

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi a fost achiziţionat un video-bronhoscop de ultimă generaţie. Unitatea medicală avea un singur aparat de acest tip, vechi de mai bine de 10 ani. Valoarea investiţiei este de 400.000 de lei, fonduri de la Consiliul Judeţean.

“Continuăm investiţiile în sănătate. Şi anul acesta vom aduce aparatură medicală performantă în spitalele gălăţene. Cea mai recentă achiziţie este un video-bronhoscop modern, care va permite medicilor să facă investigaţii complexe ale căilor respiratorii, să îndepărteze corpurile străine de la nivelul aparatului respirator superior, să administreze local anumite tratamente sau să preleveze biopsii în cazul unor suspiciuni de cancer brohopulmonar”, a anunţat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Video-bronhoscopul a intrat în dotarea Secţiei de Chirurgie Toracică. Spitalul Judeţean avea doar un singur aparat de acest tip, achiziţionat în urmă cu 10 ani.

„Vom dota spitalul si cu o trusă completă de torascopie, cu ajutorul căreia chirurgii vor putea realiza intervenţii minim invazive la nivelul toracelui”, a declarat preşedintele CJ Galaţi.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Un nou aparat PCR pentru depistarea COVID-19 a ajuns la Spitalul de Copii Galaţi. Capacitatea de testare, dublă

Aparat pentru diagnosticarea şi monitorizarea pacienţilor COVID-19, la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite