VIDEO Un elev a făcut o aplicaţie care te ajută să iei nota 10 la Bacalaureat învăţând de pe telefonul mobil
0
Adolescentul este elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Emil Botta" din Adjud şi olimpic naţional doi ani la rând la Tehnologia Informaţiei şi Comunicării.
Andrei Leonard Ilie este un elev excepţional din municipiul Adjud. După ce doi ani consecutiv s-a aflat printre primii elevi din ţară la Olimpiada de Tehnologia Informaţiei şi Comunicării, anul acesta tânărul se pregăteşte de examenul de Bacalaureat.
Cum testul maturităţii bate la uşă, Andrei s-a lovit de problema pierderii unui timp foarte preţios doar căutând pe internet modelele de subiecte propuse de Ministerul Educaţiei la materiile de Bacalaureat. Din acest motiv i-a venit ideea dezvoltării unei aplicaţii pentru telefonul mobil, care să-i ajute pe elevi în obţinerea unei note mari la examenul care are loc peste cinci luni.
Aplicaţia ”BAC de 10 - Învaţă pentru BACALAUREAT de pe telefonul tău!” reuneşte într-un singur loc toată materia şi toate exerciţiile pentru Bacalaureat, ajutându-i astfel pe viitorii absolvenţi să valorifice în favoarea lor timpul pe care în mod normal l-ar pierde în căutarea de subiecte.
Aplicaţia este gratuită şi de ea se poate folosi orice elev care are un telefon cu Android, nu neapărat foarte performant, dar cu o memorie de minim 80 mega.
"Conceptul aplicaţiei este de a centraliza materialele pentru Bacalaureatul din anul 2019. Interfaţa este foarte simplă, aplicaţia fiind gratis doar o instalezi şi te foloseşti de ea. La început, ea a fost concepută pentru filologie şi matematică-informatică, dar după ultimul update am implementat şi materiile de la ştiinţele ale naturii, ştiinţele sociale, competenţele digitate 2019 şi ce a fost publicat de Ministerul Educaţiei la română, engleză şi la tehnologia informaţiei şi comunicării, spune Andrei.
Practic, elevii pot găsi la un loc tot ce a fost publicat până acum de Ministerul Educaţiei, dar şi subiectele din anii anteriori. Vorbim de un material de studiu foarte divers, numai bun de consultat de elevi, care vine în completare cu subiectele date în anii trecuţi la simulări, la sesiunile speciale organizate de Minister şi subiectele de la Bacalaureatul din anii trecuţi.
"Sunt destule materiale după care poţi să te pregăteşti de bacalaureat să iei o notă decentă, de ce nu şi 10, dar depinde de fiecare în parte cât de mult lucrează şi în ce context foloseşte aplicaţia", mai spune Andrei.
Potrivit adolescentului, până la acest moment aplicaţia a fost descărcată de 2.000 de ori de către cei interesaţi, reacţiile primite fiind pozitive. Au fost şi sugestii care l-au ajutat pe Andrei să-şi îmbunătăţească aplicaţia.
“Fac un apel către toţi profesorii care vor să ajute în dezvoltarea aplicaţiei, în primul rând cu materiale specifice materiilor abordate de aplicaţie, dar şi cu promovarea aplicaţiei în rândul elevilor”, a mai precizat Andrei Ilie.
Aplicaţia poate fi descărcată de AICI.




