Primarul de la Tănăsoaia îşi construieşte pensiune agroturistică cu bani europeni obţinuţi prin intermediul colegului de partid
0
În această afacere, primarul Romeo Vulpe a băgat-o la înaintare pe soţia sa, copiind modelul altui coleg de partid social democrat, Cătălin Vrabie.
Construirea de pensiuni agroturistice cu bani europeni, în localităţi care nu au legătură cu turismul, a devenit o modă în rândul celor aflaţi în conducerea PSD.
Zilele trecute dezvăluiam faptul că soţia consilierului local focşănean Cătălin Vrabie şi-a construit o pensiune în comuna Nămoloasa din judeţul Galaţi, după ce a obţinut 82.000 de euro, bani europeni, de la Grupul de Acţiune Local Vrancea Sud-Est, condus de finul ei, viceprimarul PSD Gabriel Necula.
Exact pe acelaşi model, dar în partea de nord a judeţului, soţia primarului din Tănăsoaia, Aurelia Vulpe, a obţinut 100.000 de euro de la Uniunea Europeană, pentru construirea unei pensiuni agroturistice.
De această dată, banii au fost obţinuţi prin Grupul de Acţiune Local „Pădurile Dacice”, condus de acelaşi viceprimar al Focşaniului, Gabriel Necula, coleg în PSD cu primarul de la Tănăsoaia.
La începutul lunii februarie, proiectul pensiunii a primit aprobare şi din partea Agenţiei de Protecţie a Mediului pentru a fi demarat. Potrivit datelor prezentate la dosar, pensiunea agroturistică va avea parter şi etaj şi va fi construită din beton pe o suprafaţă de 3779 mp, din care suprafaţa construită va fi de 505 mp.

„Accesul principal în pensiune se face la nivelul parterului printr-un windfang. În hol este amplasată şi recepţia pensiunii. Sala hobby reprezintă totodată şi spaţiul de aşteptare destinat turiştilor. Din holul amplasat central se accede spre următoarele funcţiuni: sala de mese cu casa scării, un hol, din care se face accesul în grupurile sanitare. Sala hobby este prevăzută cu un acces către terasa cu care a fost prevăzută pensiunea. Din sala de mese se accede şi în spaţiul destinat oficiului, spaţiu în care se va încălzi doar hrana şi se vor prepara gustări uşoare: cafea, ceai, etc. Din oficiu se accede într-un spaţiu cu destinaţia de cămară. Pe nivelul parterului mai întâlnim şi depozitul pentru materiale de curăţenie şi centrala termică. Centrală termică ce va furniza agentul termic pentru întreaga pensiune şi va funcţiona pe combustibil solid (lemne). Centrala termică va fi amplasată într-o încăpere special amenajata ce are acces doar din exterior. Zona de recepţie se va dota cu jocuri de societate pentru clienţi, toate spaţiile se vor dota cu aparate de aer condiţionat. Salonul de primire se va dota cu mobilier adecvat pentru deconectare, conversaţii, lecturare. În curtea interioară se va amenaja un grătar în aer liber, locuri de joacă amenajate pentru copii şi 6 locuri de parcare ce vor deservi clientela pensiunii. Bucătăria se va dota cu cafetiera, robot-mixer, cuptor cu microunde, hota, maşina de spălat vase, toaster. Cazarea va fi cu 4 camere a câte 2 locuri de cazare fiecare. Clienţii vor avea la dispoziţie un spaţiu pentru prepararea de alimente în sistem self-catering (preparare de alimente proprii)”, se arată în proiectul depus la Mediu pentru avizare.
De precizat că prin acelaşi GAL „Pădurile Dacice” a obţinut fonduri europene şi fiul primarului din Tănăsoaia, Cezar Vulpe, respectiv 40.000 de euro, prin măsura „instalarea tânărului fermier”. Edilul nu a putut fi contactat pentru a ne face precizări suplimentare, mai ales că rezultă din componţa GAL-ului că face parte ca secretar din comitetul de selecţie a proiectelor, ceea ce însemană o evidentă stare de incompatibilitate.

Pe aceeaşi măsură au mai luat fonduri europene în sumă de 40.000 de euro de la „Pădurile Dacice” consilierul judeţean PSD Cătălin Gheţu, fiul fostului secretar al judeţului Toader Gheţu, dar şi consilierul local PSD Badiu Filaret.
Mai puteţi citi:
Primăria Tănăsoaia a prejudiciat bugetul statului cu peste 600.000 de lei