Micul spărgător de gheață. Cum ajunge un urs tânăr la un ochi de apă, în Parcul Natural Putna VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camerele de monitorizare a faunei din Parcul Natural Putna au surprins un urs în timp ce spărgea gheața, în pădure, pentru a ajunge la apă. N-a avut nevoie decât de câteva secunde.

 Imaginile au fost distribuite pe Facebook, de Regia Națională a Pădurilor - Romsilva.

„Un urs tânăr sparge cu multă dexteritate gheața într-un ochi de apă aflat într-o pădure a Parcului Natural Putna Vrancea, pentru a se adăpa”, a explicat Romsilva, vineri, pe rețeaua de socializare.

Își pun în acțiune toate simțurile

Urșii au habitatul în pădurile întinse de munte și cele dese din zonele deluroase. Fac deplasări lungi în căutarea hranei, folosindu-și toate simțurile, în special cel olfactiv, foarte dezvoltat. Hrana lor este predominant vegetală, dar se hrănesc și cu pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.

 „Pădurile din Parcul Natural Putna Vrancea asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos”, explică Romsilva

 Zeci de mii de hectare de păduri

Parcul Natural Putna Vrancea este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Parcul este situat în sud-estul țării, în județul Vrancea, și are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 33.600 de hectare sunt păduri

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite