Palat scos la vânzare pe OLX. Cât costă enorma clădire construită pe locul unde s-a născut diplomatul Nicolae Titulescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un adevărat palat a fost construit în urmă cu 100 de ani în Craiova, chiar pe locul casei unde s-a născut şi a copilărit Nicolae Titulescu. Proprietarii au scos clădirea la vânzare. Clădirea este la doar câţiva paşi de kilometrul zero al oraşului şi a găzduit, în timp, Palatul Copiilor, Casa Studenţilor şi Curtea de Apel din Craiova. De cinci ani, imobilul îşi caută cumpărător.

Construcţia a fost începută în anul 1900, după proiectele unui arhitect italian. Istoricii spun că Palatul Mihail Băilişteanu a fost ridicat chiar pe locul fostei case unde s-a născut şi a copiărit câţiva ani Nicolae Titulescu, o casă modestă, un parter cu gârlici, un fel de casă ţărănească.

În 1907, lucrările au fost întrerupte şi au fost reluate în 1914, iar stilul arhitectural s-a schimbat. Naţionalizarea din anii 1950-1952 a schimbat destinaţia imobilului. Aici a fost Palatul Pionierilor, Casa Studenţilor şi, după 1990, timp de 15 ani, aici a funcţionat Curtea de Apel Craiova.  După ce magistraţii s-au mutat într-un service dezafectat, monumentul istoric a fost părăsit, iar proprietarii încearcă să-l vândă de apropae 5 ani.

Anunţul care apare pe mai multe multe site-uri imobiliare arată cât de valoroasă este clădirea. Suprafaţa totală a terenului este 1848 mp., iar suprafaţa construită la sol 794 mp. Imobilul are peste 65 incaperi, anexe, 8 grupuri sanitare şi acces la toate utilitatile.

Proprietarii oferă două variante de vanzare:

-Varianta I: Pret pentru intreg imobilul 2.100.000 euro

-Varianta II: vand 50% din casa cu pretul de 350.000 euro plus drepturile de autor gratuit.

Până acum, însă, nimeni nu s-a arătat interesat să cumpere impozanta clădire.

Nicolae Titulescu a fost diplomat, profesor şi om politic român, ministru al afacerilor străine, preşedinte al Ligii Naţiunilor şi membru al Academiei Române. El s-a născut la Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite