Ford va fabrica un noul model de autovehicul la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ford va investi 130 de milioane de euro la fabrica din Craiova
Ford va investi 130 de milioane de euro la fabrica din Craiova

Compania americană Ford va face investiţii suplimentare de 130 de milioane de euro la fabrica din Bănie. Uzina va fabrica şi un nou model de autovehicule la Craiova.

Ministerul Finanţelor Publice va prelungi până în 2025 perioada de realizare a producţiei asumate. „Ministerul Finanţelor Publice propune o nouă modificare a OUG nr. 109/2008, cadrul legal prin care s-a acordat un ajutor de stat de 75 de milioane de euro companiei Ford România SA pentru implementarea şi finalizarea proiectelor de investiţii în fabrica de automobile şi fabrica de motoare de la Craiova în valoare totală de 869 milioane de euro. Aceasta constă în prelungirea până la data de 31.12.2025 a perioadei de realizare a producţiei asumate de automobile, respectiv de motoare“, se arată în comunicat.

Ford trebuie să investească la Craiova suma de 130 de milioane de euro până la sfârşitul anului 2019. 

Din această sumă, 100 de milioane de euro vor fi folosiţi pentru introducerea în fabricaţie a unui nou model de autovehicul la Craiova şi 30 de milioane euro pentru producţia de motoare.

„Decizia de modificare a ordonanţei 109/2008 a avut la bază cuantificarea următoarelor beneficii pentru statul român pe termen mediu şi lung: securizarea continuării investiţiilor Ford la Craiova şi întărirea rolului acestor fabrici la nivelul sectorului prin introducerea în fabricaţie a unui nou model de autovehicul; menţinerea numărului de locuri de muncă, respectiv 2.700 de salariaţi cu posibilitatea suplimentării acestuia; încasarea unei contribuţii la dezvoltarea regională prin plata directă de taxe şi impozite în perioada 2014 — 2025 de aproximativ 230 de milioane de euro; un efect multiplicator în economia naţională al investiţiilor Ford în perioada 2014- 2025 de aproximativ 30 de miliarde de dolari“, au precizat reprezentanţii Ministerului Finaţelor Publice.

În cazul în care compania americană nu va duce la bun sfârşit investiţiile anunţate se va trece la recuperara a ajutorului de stat care va fi plătit de Ford proporţional cu gradul de neîndeplinire.

Craiova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri