Susţinere impresionantă pentru cei şase fraţi premianţi rămaşi orfani: copiii care ar face mândru orice părinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 6 copii excepţionali de la Constanţa rămaşi orfani nu au fost lăsaţi singuri pe lume. Oamenii au sărit în ajutorul fraţilor premianţi la şcoală şi medaliaţi la sport - Cristian, Andrei, Tudor, Amelia, Luca şi Marta Dascălu.

Copiii au vârste între 12 şi 16 ani şi sunt acum doar în grija bunicii materne deoarece şi-au pierdut părinţii în decurs de 6 ani. De Mărţişor în 2012, tatăl lor (fost militar, 44 ani) a murit de comoţie cerebrală la 44 ani, iar anul acesta de Paşti, mama lor (contabilă, 43 ani) a fost răpusă de cancer. 

De când a dispărut tatăl lor, copiii stăteau cu mama şi cu bunica într-o locuinţă micuţă, cu două paturi. Într-unul dormeau băieţii, într-altul fetele, toate. În ultimul timp, când durerile erau insuportabile pentru mamă, copilele şi bunica au dormit pe jos, ca să-i lase ei tot patul.

După relatarea situaţiei lor speciale, publicul „Adevărul“ s-a mobilizat şi a început să trimită bani în contul copiilor Dascălu, care este deschis pe numele mamei lor. 

De la primele ore ale dimineţii, numărătoarea era de ordinul miilor de lei şi donaţiile continuau să curgă. Oamenii doreau chiar să vină la Constanţa, din alte oraşe ale ţării, să-i cunoască pe cei 6 copii de care orice părinte ar fi mândru.

Familia mulţumeşte tuturor, pentru că banii din cont vor fi folosiţi doar pentru educaţia copiilor. Material, copiii au ce le trebuie, un strict necesar, iar după terminarea formalităţilor de tutelă şi succesiune, ei se vor întoarce la programul lor obişnuit, de şcoală urmată de sport.

„Avem ce mânca, slavă Domnului, chiar avem destule. Nu avem casă, deocamdată stăm în locuinţa unui prieten de familie care ne-a fost reazem încă de la moartea tatălui copiilor. O să-mi vând gospodăria de la Căzăneşti, Ialomiţa, să mă mut cu ei aici, dar până atunci Primăria Constanţa ne-a promis sprijin pentru găsirea unei locuinţe adecvate cu mai multe camere şi două băi. Biserica Sfântul Mina din Constanţa ne-a liniştit că va avea grijă de noi, iar oamenii… oamenii au fost cei care au făcut totul. Au sărit într-un suflet în ajutor, pe mulţi nici nu-i cunoşteam. Ne rugăm la Dumnezeu pentru ei!“, spune bunica Maria Uţă (66 ani). 

Cristian vrea să lucreze mai departe în turism, Andrei, Tudor şi Luca vor să urmeze o carieră militară, Amelia vrea să ajungă avocat, iar Martei i-ar plăcea să fie educatoare.

Cei care vor să ajute financiar cei 6 copii rămaşi orfani pot dona în contul deschis în lei şi în euro la CEC Bank SA, Agenţia Dacia Constanţa, IBAN RO15CECEB00008RON0055824 (LEI) şi RO68CECEB000B2EUR0055832 (EURO), pe numele Maria Uţă (bunica)

Pentru o perioadă scurtă de timp va mai rămâne disponibil şi contul mamei copiilor, deschis pe numele Dascălu Mariana Daniela: RO50UGBI0000452013019RON de la Garanti Bank - Sucursala Constanţa.

Fraţii Dascălu, pe vremea când trăiau părinţii lor Gabriel şi Dana Sursa arhiva personală

image

La 20 mai, la Mamaia va avea loc un concurs de duatlon pentru copii (alergare şi bicicletă), organizat de Trident Triathlon Team. Toate încasările taxei de înscriere de la Trident Kids Duathlon vor fi donate fraţilor Dascălu, practicanţi de baschet şi gimnastică aerobică, prieteni ai clubului Trident.

„Trident Kids Duathlon este prima ediţie caritabilă pentru copiii orfani ai familiei Dascălu. Competiţia se desfăşoară pe data de 20 mai 2018, pe faleza din faţa hotelului Rex din Mamaia şi se adresează copiilor de la 7 la 16 ani. Am creat evenimentul pentru a atrage copiii către competiţiile plurisportive, pentru a începe sezonul în formă foarte bună, cu un tonus ridicat. Practicarea sporturilor şi tranziţiile de la un sport la altul în cadrul unei competiţii le dezvoltă copiilor independenţa, capacitatea de adaptabilitate, forţa, rezistenţa“, precizează Radu Marga, antrenorul-fondator Trident Triathlon Team.

Taxa de înscriere este de 30 lei/persoană, iar fondatorul îşi doreşte ca prin popularizarea triatlonului să atragă susţinători care să faciliteze copiilor practicarea unui sport. 

Pe aceeaşi temă: 

FOTO Destinul celor şase fraţi orfani care luptă să rămână împreună. Premianţi, medaliaţi, susţinuţi de o bunică

FOTO Copiii orfani ai României după Primul Război Mondial. Micuţii erau aduşi în vacanţă la Techirghiol

Cum au supravieţuit copiii în timpul Marii Foamete: România şi-a salvat viitorul trimiţând pruncii în zone mai puţin afectate de calamitate

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite