Vişinele, leacul natural care înlocuieşte aspirina. Fructele te scapă rapid de durere, scad glicemia şi curăţă rinichii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vişinele, fructe cu proprietăţi nebănuite FOTO Shutterstock
Vişinele, fructe cu proprietăţi nebănuite FOTO Shutterstock

Cosumate proaspete, congelate sau uscate, sub formă de compot, dulceaţă, gem, marmeladă, în prăjituri, ca sirop sau ca şi ceai care se prepară din codiţe, vişinele au rolul de a reface fibrele musculare, ajută organismul să se relaxeze, sunt aliat de nădejde în curele de slăbire, ne feresc de bolile cardiace şi au efect antiinflamator şi analgezic.

 “Acestea pot reduce durerea mai bine decât aspirina şi pot oferi protecţie antioxidantă, comparabilă cu suplimentele alimentare, precum vitamina E. Sucul de vişine e la fel de bun ca ibuprofenul sau ca unele medicamente antiinflamatorii. Cura cu vişine este recomandată în afecţiuni inflamatorii, însoţite de durere precum artrita, guta, dureri musculare, dureri de spate, dar şi diabet(au acţiune hipoglecemiantă), boli vasculare şi neurovegetative”, explică Daniela Stan, medic de familie.

Vişinele conţin: apă 88,6 %, zaharuri, acizi, pectine, proteine, celuloză, tanini, săruri minerale (potasiu, fier, fosfor, calciu, magneziu, cupru, zinc) vitamine (A, B1, B2, B9, C, E, PP etc.), caroten. Putere energetică: 64 kcal / 100 g.

Cinci motive să consumi vişine:

Au proprietăţi laxative: Cei care suferă de constipaţie pot rezolva uşor problema consumând vişine. Fructele contribuie la eliminarea toxinelor din organism şi au calităţi energizante.

Luptă împotriva bolilor cardiovasculare: Datorită conţinutului mare de potasiu contribuie la diminuarea tensiunii arteriale şi la scăderea nivelului colesterolului rău şi a trigliceridelor. De asemenea, vişinele purifică sângele, stabilizează ritmul cardiac şi împiedică formarea cheagurilor.

Scad glicemia: Cu un conţinut mare de vitamina E şi C, vişinele sunt recomandate în special persoanelor care suferă de diabet, contribuind totodată la curăţarea rinichilor şi la prevenirea bolilor aparatului urinar, favorizând eliminarea acidului uric.

Ajută la slăbit: Vişinele reduc stratul de grăsime, scad colesterolul total şi trigliceridele. 300 g de vişine mâncate în fiecare zi pot reduce grăsimea de pe abdomen.

Diuretice şi astringente: Codiţele de vişine contin flavonozide, săruri de potasiu etc. Au aceleaşi proprietăţi terapeutice ca şi cele de cirese, fiind diuretice şi astringente, usor antiinflamatoare. Decoctul se foloseşte în boli de rinichi (litiaze, cistite, pielonefrite).
“Persoanele cu aciditate gastrică trebuie să se ferească de aceste fructe, la fel ca şi cei care suferă de diaree. Înainte de începerea curei, este obligatorie prezenţa la medic pentru a urma sfatul specialistului", avertizează medicul.


Vă recomandăm şi:

Cât rău ne pot face unele plante-vedetă. Cui sunt interzise arnica şi echinacea, excelente antibiotice naturale

Remedii care destind arterele. Cele mai sănătoase plante care subţiază sângele, ce contraindicaţii au şi cum trebuie băute

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite