Serviciul 112 loveşte din nou. STS, Poliţia şi Ambulanţa, incapabile să repereze locul unui accident rutier, deşi le fuseseră trimise toate coordonatele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o săptămână de la tragedia din Caracal, când autorităţile au bâjbâit în găsirea Alexandrei după apelul ei repetat la 112, povestea se repetă. Deşi au primit toate coordonatele de localizare, STS, Poliţia şi Ambulanţa nu au reuşit să identifice locul unui accident de circulaţie produs pe o şosea extrem de circulată, DN21, la Drajna.

Povestea halucinantă este prezentată pe o pagină de socializare de Marius Mitrică, după ce un prieten de-al său, Adrian Gheorghe, instruit în acordarea primului-ajutor, a ajuns printre primii la faţa locului. 

Evenimentul rutier este confirmat de ISU Călăraşi care joi, 1 august, spune că a avut loc un accidetn în care au fost implicate 6 persoane, doup fiind rănite uşor.

Deşi a apelat autorităţile pentru a cere ajutor, voluntarul a fost pus în faţa unei situaţii incredibile : locaţia în care se afla nu a putut fi identificată rapid, deşi când i-a apelat acesta utilizase Aplicaţia Apel 112, prin care localizarea se face automat. 

Bărbatul care a acordat primul-ajutor a fost nevoit să repete povestea de 3 ori, după ce a fost sunat pe rând de operatorul de la 112, Poliţie şi Ambulanţă şi după ce dăduse de tot atâtea ori coordonatele. Precizăm că accidentul se petrecuse pe un drum naţional foarte circulat care face legătura între Călăraşi şi Slobozia.

Redăm postarea integrală de pe Facebook: 

Imagine indisponibilă

„La 5 zile de cand s-a mai spart o bubă a sistemului, astazi ne-am prezentat la fel de pregatiti:

- Adrian Gheorghe, un coleg instruit în acordarea primului-ajutor este printre primele persoane ajunse, pe drumul judeţean Drajna – Slobozia, la 2 km de Drajna, la un accident auto. opreşte şi coboară să ajute oamenii implicaţi. devine un gest reflex după ce aderi ca voluntar la programul Există un EROU.. 

- în timp ce se făcea un triaj pt acordarea primului-ajutor, Adrian se oferă să sune în cel mai eficient mod la 112, utilizând aplicaţia “Apel 112”, dezvoltată de către STS - Serviciul de Teleocmunicaţii Speciale şi promovată ca fiind singura soluţie viabilă prin care sistemul va şti unde să vină să te ajute - te va localiza automat! 💡

- “... intenţionat v-am sunat de pe aplicaţia Apel 112, tocmai ca sa aveţi coordonatele exacte. Nu le vedeţi?” întreabă omul nostru pe operatoarea 112

- “Ba da, dar vă rog să-mi spuneţi mai exact unde sunteţi.” 

- omul oferă detaliile şi crede că utilizând aplicaţia şi în plus oferind şi verbal coordonatele, este liber să se ocupe de victime

Surpriză! Povestea “localizării automate” abia începuse! În câteva clipe sistemul “automat” şi îngrăşat cu investitii de 47,6 milioane EURO (!!!) începe să-l caute, dar pe modul “manual”.. 

Apel 1:

- “Buna ziua, sunt de la 112, aţi sunat mai devreme pentru un accident.. Va rog să ne spuneţi locaţia exactă!” 

- omul nostru reia discuţia de mai devreme, explică, închide, dar degeaba, telefonul sună iar!

Apel 2: 

Imagine indisponibilă

- “Buna ziua, de la Poliţie sunt, aţi sunat la 112 pentru un accident.. Unde e mai exact? Pe drumul spre satul X? Sau de la Drajna spre satul Y?” 

- omul nostru repetă povestea. a doua oară!

Apel 3: 

- “Bună ziua, suntem de la Ambulanţă, aţi sunat mai devreme, mai exact unde e accidentul??” 

- pare, dar nu e banc.. omul a fost nevoit să spuna a treia oara unde se află, dupa ce iniţial a sunat utilizând “aplicaţia minune” şi a mai şi dat de câteva ori coordonatele “manual”..

Nu mai credeţi în ”sistemul cu mici sincope, dar care se va corija”, prezentat în mass-media! Nu mai credeţi nimic din ce se prezintă/ promite!

Nici nu vreau să mă gândesc că în curând va trebui pentru a 749575 oară să votăm “cel mai mic rău”... 

Pe aceeaşi temă: 

Stenograma integrală a convorbirii dintre Alexandra şi oamenii de la 112: „Nu pot să stau în telefon, domnişoară, că avem şi alte apeluri“

Serviciul 112 ar putea trece de la STS la MAI

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite