Cum faci salata de fasole verde, un preparat simplu şi gustos. Cât se fierb păstăile ca să nu se facă piure
0Uşor de preparat, salata de fasole verde poate fi consumată şi ca aperitiv, dar şi ca garnitură pentru fripturi. Reţeta mâncării delicioase o regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, care ne dezvăluie secretul gătirii.
Iată ce nota autorul celei mai importante lucrări ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) despre acest preparat: şi aperitiv, Şi garnitură (ce cuvânt!) şi salată, fasolea verde cu usturoi tot crăiasă e, de la Băileşti la Caracal! Puţine mâncăruri pe lumea asta pot să tot mănânc fără să mă satur, iar fasolea verde cu usturoi e una dintre ele.
Ingrediente:
Fasole verde-500 g
1 legătură mărar
1 căpăţână usturoi (sau mai puţin, dacă nu va place un gust agresiv)
1 pahar iaurt (în post nu se mai pune, dar tot bună rămâne)
Mod de preparare:
• Se grijeşte fasolea, se taie bucăţi de 3-5 cm, se pune la fiert
• Se toacă usturoiul pastă, se freacă cu ulei, sare, iaurt şi otet
• Se toacă mărarul
• Se scurge fasolea, se amestecă într-un vas de salată cu sosul de mai sus, se presară mărar
Taină: Fasolea nu se fierbe să se deşire (că se face piure când o amestecaţi), ci se ia de pe foc cu puţin înainte să se-nmoaie de tot.
Share
Gazetarul, îndrăgostit de bucătărie
În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic.
În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
Vă recomandăm şi:
Cum se pregăteau pe vremuri cei mai buni mici: ingredientul care îi face pufoşi
Cum faci cei mai buni ardei umpluţi ca în Bucovina. Ingredientele secrete ale preparatului