Maria Şarapova întoarce spatele Rusiei! Decizia luată de jucătoarea de tenis cu privire la ţara natală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Şarapova a revenit pe terenul de joc, după o suspendare de 15 luni, dar e departe de forma pe care a arătat-o în anii precedenţi.

Ea a câştigat un singur titlu din aprilie până acum, pe cel de la Tianjin, un turneu destul de mic, unde n-a avut cine ştie ce adversare, dar care i-a ridicat puţin moralul. Şarapova, care a împlinit 30 de ani, speră totuşi să revină la o formă mai bună şi tocmai de aceea şi-a cântărit bine programul din 2018. Iar primul lucru pe care l-a tăiat de pe listă a fost prezenţa în echipa de Fed Cup a Rusiei. 

Deşi anunţase că vrea să joace în Fed Cup pentru a-şi face cele trei selecţii obligatorii pentru a deveni eligibilă pentru Jocurile Olimpice din 2020, rusoaica s-a răzgândit. Căpitanul nejucător al formaţiei ruse, care e şi preşedintele Federaţiei, Samil Tarpischev, a declarat că în 2018 Şarapova nu va juca pentru ţara ei, motivând că echipa e într-o divizie inferioară şi nu e pentru ea acolo. Rusia joacă în Grupa Mondială II, ca şi România, primul adversar fiind Slovacia. 

Riscurile acestei decizii sunt mari pentru rusoaică, pentru că asta înseamnă că Şarapova trebuie să fie aptă pentru cele două meciuri – cel puţin două – din 2019, plus pentru cel din 2020, pentru a putea participa la Olimpiada de la Tokyo.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite