Dinicu Golescu, strada pe care schimbi cizmele la intrare
0
Artera din cartierul Mihai Viteazu a devenit o adevărată povară pentru locuitori şi şoferi. Cum iarna se anunţă cu precipitaţii, e de aşteptat ca strada să fie plină de noroi, iar curţile oamenilor să se umple cu apă, fiind nevoie de intervenţia lucrătorilor de la ISU.
Un dezastru, aşa descriu buzoienii din cartierul Mihai Viteazu strada Dinicu Golescu. Chiar dacă se află la periferia oraşului, locuitorii spun că ar trebui măcar să se asfalteze pentru a arăta ca o stradă dintr-un oraş european.
Oamenii se plâng că la fiecare ploaie abia mai ies din curţi, iar o cursă cu maşina este o adevărată demonstraţie de curaj. „La noi în cartier este ca la ţară. Cel puţin strada asta este un dezastru, plină de gropi, noroaie, când plouă îmi intră apă şi în curte. Ca să ajung şi eu curat în oraş sau unde am treabă trebuie să îmi iau încălţăminte de schimb sau pungi în picioare", ne-a spus Ionel Scarlat, 47 de ani, un locuitor de pe strada Dinicu Golescu.
Acum şi şoferii se tem să mai circule pe străzile din cartierul Mihai Viteazu, mai ales că riscă să îşi strice maşinile.
Cei care se mai încumetă sau sunt nevoiţi să aleagă această arteră circulă cu viteză redusă de teamă să nu se blocheze în gropile adânci. „Nu a mai fost asfaltată de dinainte de Revoluţie. Când plouă sunt bălţi, te umpli de noroi, ţi-e frică să mergi cu maşina pe aici că nu ştii peste ce dai. Dacă te blochezi într-o groapă adâncă cu apă, acolo ai rămas, doar pompierii te mai scot", spune Gabriel Barbu, un locuitor de 36 de ani, de pe strada Dinicu Golescu.
Copiii, fără loc de joacă
Strada Dinicu Golescu nu este locul perfect pentru petrecerea timpului liber nici pentru copii. Din cauza prafului gros sau a noroiului, micuţii trebuie să se joace mai mult în casă.
„Când se duce la şcoală îşi ia schimburi în sacoşă ca să stea curat. De jucat nu are unde să se joace că mai rău se murdăreşte", a adăugat Ionel Scarlat.
Edilii buzoieni au primit undă verde pentru un proiect de modernizare a periferiei care va curpinde şi cartierul Mihai Viteazu şi care are ca termen de finalizare anul 2013.
„Proiectul beneficiază în total de un buget de 16.800.000 de euro, iar din acesta 6.500.000 de euro vizează cartierul Mihai Viteazu, adică 18 străzi din acest cartier, pentru reabilitare trotuare, carosabil şi 15.648 de metri pătraţi de spaţiu verde", a precizat Marcel Ciolacu, viceprimarul Buzăului.
Din proiect mai face parte şi reabilitarea străzii Cuza Vodă, căreia îi va fi redat aerul interbelic.