Cel mai ghinionist șofer. A fost prins băut la volan la scurt timp după ce a rămas fără permis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un buzoian de 40 de ani, din localitatea Zărnești, a ajuns în atenția polițiștilor de la Rutieră de două ori în numai câteva ore. El a rămas fără permis auto pentru viteză excesivă, apoi a fost prins băut la volan.

Polițist rutier cu aparatul radar SURSA Arhivă
Polițist rutier cu aparatul radar SURSA Arhivă

Mai întâi, buzoianul a fost surprins de radarul Poliției Rutiere cu viteză mult peste limita maximă admisă. Bărbatul conducea cu 115 km/h în localitate, motiv pentru care a predat pe loc permisul polițiștilor.

Peste doar câteva ore, buzoianul avea să fie tras din nou pe dreapta de polițiști, în municipiul Buzău. De data aceasta, bărbatul conducea sinuos, pentru că băuse bine, probabil și de necaz.

Șoferul a fost testat cu etilotestul, rezultând o valoare record, aproape de coma alcoolică: 1,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ca urmare, șoferul buzoian s-a ales și cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Șofer eat și fără permis de conducere 

Polițiștilor buzoieni le-a fost semnalată, câteva ore mai târziu, o ispravă la fel de gravă, comisă de această dată de un bărbat de 22 de ani, din Râmnicu Sărat.

Pe 29 august, în toiul nopții, tânărul aflat la volanul maşinii unui prieten nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de poliţiştii rutieri pe o stradă din municipiul Râmnicu Sărat.

„Poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului, concomitent solicitând sprijin echipajelor de poliţie din dispozitivul de ordine publică al Poliţiei municipiului Râmnicu Sărat, dar şi al Secţiei de poliţie rurală Grebănu”, transmit polițiștii buzoieni.

În scurt timp, autoturismul a fost interceptat în trafic, iar cei doi ocupanţi ai maşinii au fost conduşi la poliţie pentru continuarea verificărilor.

Pentru că şoferul emana halenă alcoolica, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor specifice în bazele de date ale Poliţiei Române, poliţiştii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere, iar maşina condusă de acesta aparţine celuilalt ocupant al maşinii, un tânăr de 22 de ani, din Grebănu.

În urma incursiunii, cei doi prieteni s-au ales cu dosar penal pentru conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv pentru comiterea infracţiunii de încredinţare a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru a fi condus pe drumurile publice de către o persoană despre care ştia că nu deţine permis de conducere.

De asemenea, în baza materialului probator administrat, râmniceanul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, în cursul zilei de marți, 30 august, urmând a fi prezentat Parchetului Buzău pentru măsura preventivă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite