„Străzi deschise” 13-14 august: la ce evenimente pot participa bucureştenii în ultimul weekend pietonal al verii

0
0
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

În ultimul weekend pietonal al verii, atât bucureştenii cât şi turiştii sunt aşteptaţi, sâmbătă şi duminică, cu plimbări şi noi activităţi recreative pe Calea Victoriei şi activităţi sportive pe şoseaua Kiseleff. Acest eveniment  va fi reluat în luna septembrie, potrivit Agerpres.

Proiectul „Străzi deschise" este organizat de Primăria Capitalei prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism alături de ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, PROEDUS - Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive al Municipiului Bucureşti şi creart - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie a Municipiului Bucureşti - în calitate de operatori zonali.  

Zone pietonale 13-14 august, între orele 9.00 şi 22.00 sunt: 

  •  Calea Victoriei - între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei; 
  •  Şoseaua Kiseleff - între str. Arh. Ion Mincu şi str. Monetăriei; 

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Agerpres, programul activităţilor de weekend de pe Calea Victoriei se deschide sâmbătă, 13 august, de la ora 11.00, cu un marş în premieră al factorilor poştali între Bulevardul Elisabeta şi Splaiul Unirii. 

Campania de conştientizare prin artă a modului în care se schimbă clima „One Minute Older” ajunge în acest weekend la proiectul „Străzi deschise” cu  activarea „Punga cu pungi nu mai are loc în viaţa ta. Doneaz-o!". 

Liviu Balâc, pictor de icoane bizantine, distins de Ministerul Culturii cu titlul onorific de „Tezaur Uman Viu”, îi aşteaptă atât pe cei mici cât şi pe cei mari în faţa magazinului Romartizana de pe Calea Victoriei, cu un atelier de pictură pe vitralii. Teatrul Masca revine, duminică, în faţa Muzeului de Istorie cu cele mai renumite statui vivante din portofoliul său. 

De asemenea, „Străzi deschise” prezintă două proiecte câştigătoare ale Apelului deschis pentru completarea programului artistic al evenimentului: spectacolul de dans contemporan „The Last Raid of Humankind” (Ultimul atac al umanităţii), care se va desfăşura pe 13 august, de la ora 20,00, în zona Bisericii Kretzulescu. Un alt proiect ales, „riTM - Bucharest Session”, va aduce împreună duminică, 14 august, de la ora 20.00, dansul contemporan şi muzica instrumentală într-un spectacol semnat de Alexandra Bălăşoiu, în faţa Bisericii Kretzulescu. 

Fiind gândit ca o instalaţie participativă, „De ce iubeşti Bucureşti” de pe geamul magazinului Muzica, îi invită pe trecători să marcheze prin cuvinte sau forme oraşul aşa cum îl doresc, îl simt sau îl imaginează. 

Din seria proiectelor recomandate de operatorii culturali independenţi ai oraşului şi introduse de ARCUB în cadrul Burselor de idei „Bucureşti RE:imaginat”, „Tramvaiul Bookureşti” porneşte, sâmbătă, în a patra călătorie cu tramvaiul de epocă prin oraş, un alt proiect câştigător al Burselor de idei „Bucureşti RE:imaginat”, „În echilibru/(Un)balanced”, revenind la „Străzi deschise” cu mobilierul stradal din faţa Hotelului Radisson. 

   

Traseul pietonal de pe şoseaua Kiseleff este activat, sâmbătă şi duminică, între orele 9.00-21.00, de locuri de joacă şi mişcare pentru cei mici. 

Şcoala de Artă Bucureşti propune o expoziţie de pictură ce va fi deschisă în ambele zile de weekend, la Casa Eliad din Bulevardul Mircea Vodă, între orele 12.00 şi 18.00. 

Restricţii rutiere 

În perioada 13-14 august,  pe durata restricţiilor se va permite traversarea maşinilor pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, pe strada George Enescu, strada Ştirbei Vodă, Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor. 

De asemenea, se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum şi către unităţile economice din zonă potrivit indicatoarelor montate temporar pe durata restricţiilor, pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol şi Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu şi Calea Victoriei, Calea Griviţei între strada Constantin Budişteanu şi Calea Victoriei, cu precizarea că accesul auto al riveranilor va fi redirecţionat către aleea din faţa Palatului Ştirbei, apoi către strada Banului. 

Traficul rutier pe Calea Victoriei şi Şoseaua Kiseleff se reia pe timpul nopţii până dimineaţa (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 22.00 până la ora 9.00. 

Pe Şoseaua Kiseleff, traficul va fi restricţionat pe segmentul cuprins între str. Arh. Ion Mincu şi str. Monetăriei, fără afectarea traficului rutier în intersecţie. 

Mai multe - București

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite