Proiectul Băneasa: 1,4 miliarde de euro la stat, peste 200.000 locuri de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 19 ani de la înființare, Proiectul Băneasa continuă să fie un jucător important, având un puternic impact în economia capitalei: 1,4 miliarde de euro la stat, peste 200.000 locuri de muncă.

Proiectul a generat peste 200.000 locuri de muncă. FOTO Shutterstock
Proiectul a generat peste 200.000 locuri de muncă. FOTO Shutterstock

Prin atragerea investițiilor, dezvoltarea infrastructurii și generarea de locuri de muncă, proiectul a contribuit semnificativ la modelarea peisajului economic și social al capitalei la standarde europene.

Evaluările impactului său economic și social subliniază rolul crucial pe care îl are în susținerea creșterii economice și în consolidarea poziției României pe harta investițiilor internaționale.

Cel mai recent studiu de impact realizat de catre Pricewaterhouse Coopers pentru perioada 2005 – 2023, arată că entitățile juridice din cadrul Proiectului Băneasa au avut o contribuție totală majoră la bugetul public în ultimii 19 ani, de circa 1,4 miliarde de Euro, arată un comunicat al Baneasa Developments.

Analiza a fost efectuată pentru a evalua impactul economic al entităților participante in Proiectul Băneasa asupra economiei, evidențiind de asemenea efectele lor semnificative asupra pieței și infrastructurii locale.

„592 milioane de euro contribuție directă a entităților Băneasa”

Raportat la planurile de dezvoltare ale țării și la acțiunile recente, această sumă ar putea contribui la dezvoltarea infrastructurii școlare prin construirea a peste 200 de școli de dimensiuni medii din mediul rural, acolo unde rata abandonului școlar este uriașă. Băneasa Developments a fost un sprijin constant pentru comunitate, dezvoltând în fiecare an proiecte de responsabilitate socială și susținând educația, care este cheia unui viitor sustenabil.

Doar în ultimii patru ani, compania a sprijinit peste 20.000 de copii și familiile acestora, donând peste 100 de tone de rechizite, echipamente pentru școli, îmbrăcăminte și încălțăminte prin proiectul „Școala fără pauză”, program dedicat combaterii accesului precar și inegal la educație pentru copiii din comunitățile defavorizate.

„De aproape două decenii proiectul Băneasa, un adevărat motor al dezvoltării economice și sociale și unul dintre cei mai atractivi poli comerciali din Capitală a contribuit semnificativ la dezvoltarea zonei metropolitane și a infrastructurii. Contribuția noastră financiară subliniază impactul major pe care îl avem asupra economiei locale și naționale: 592 milioane de euro contribuție directă a entităților Băneasa, doar anul trecut cu circa 50 milioane de euro”, spune Arthur Popa, CEO Baneasa Developments, în comunicat.

Amprenta economică a entităților ce fac parte din Proiectul Băneasa, pentru perioada analizată a avut în vedere cuantificarea efectelor aduse la nivelul economiei naționale prin intermediul a trei indicatori: valoare adăugată brută, forță de muncă și taxe.

Proiectul Băneasa: salarii de 1,2 miliarde de euro

Operațiunile care includ închirierea de spații comerciale, închirierea de spații de birouri, vânzarea de ansambluri rezidențiale, dar și operarea altor spații comerciale au făcut ca proiectul Băneasa să genereze peste 200.000 de locuri de muncă în total pe decursul anilor, de la înființare, acestea generând salarii plătite ce se îndreaptă spre circa 1,2 miliarde de euro, se mai arată în comunicat.

Potrivit analizelor anuale de performanță economică, operatorii din zona comercială Băneasa împreună cu entitățile Băneasa au contribuit semnificativ la bugetul public, cu mult peste 2 miliarde euro. Performanțele remarcabile înregistrate în cei 19 ani situează proiectul Băneasa în prima linie a responsabilității fiscale și sociale demonstrând că succesul unei afaceri este în strânsă legătură cu dezvoltarea societății și a economiei locale.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite