FOTO Circuit turistic de 88 de milioane de lei pe lacurile Floreasca şi Tei din Bucureşti: piscine plutitoare şi porturi ultramoderne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din luna mai a anului viitor, în Bucureşti va exista un circuit turistic spectaculos amenajat pe Lacurile Floreasca şi Tei. Reprezentanţii Primăriei Capitalei se laudă că aici vor fi realizate piscine plutitoare, porturi turistice, locuri de joacă pentru copii, piste pentru biciclişti, dar şi o sala multifuncţională.

Proiectul menit să schimbe faţa celor două parcuri bucureştene se numeşte „Amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca şi Tei (şi zona adiacentă lor)” şi, spun reprezentanţii municipalităţii, lucrările au fost demarate la începutul acestui an. Până în luna mai a anului viitor, cele două lacuri bucureştene vor arăta spectaculos, fiind readuse la viaţă cu ajutorul amenajărilor de ultimă generaţie.

„Proiectul îşi propune valorificarea patrimoniului natural şi antropic reprezentat de lacurile Floreasca şi Tei, cu zonele verzi adiacente acestora, prin activităţi turistice care să contribuie la dezvoltarea Municipiului Bucureşti şi implicit a regiunii Bucureşti-Ilfov. În zona de intervenţie definită de proiect se creează o structură de primire turistică, având funcţiuni de agrement precum sală polivalentă, amfiteatre, infrastructură şi utilităţi necesare desfăşurării sporturilor nautice. Structura este realizată în scopul de a deveni suport pentru un traseu turistic de-a lungul celor două lacuri, Floreasca şi Tei“, au precizat, pentru „Adevărul“, reprezentanţii Primăriei Generale.

Porturi turistice şi piscine plutitoare

Imediat după finalizarea lucrărilor, circuritul turistic va putea fi parcurs cu bicicleta, la pas şi pe apă. Traseul porneşte din Lacul Herăstrău, trece prin ecluză în Lacul Floreasca şi ajunge printr-o nouă ecluză în Lacul Tei. Pentru a face navigabilă zona dintre Lacul Herăstrău şi Lacul Tei, a fost necesară decolmatarea şi întărirea malurilor din beton degradate de trecerea timpului. În prezent, lucrările sunt executate în proporţie de 30%.

„Proiectul a fost structurat în cadrane de intervenţie, iar până în acest moment au fost realizate lucrările privind crearea celor trei peninsula (n.r. părţi din proiect) şi lucrările de decolmatare şi de refacere a malurilor, acestea fiind şi cele mai complexe tipuri de lucrări. De asemenea, se pregătesc lucrările pentru construcţia clădirii polifuncţionale, pentru pasarela ciclopietonala şi ecluză“, a explicat managerul de proiect, Cristina Pârvulescu.

image

În cadrul lucrărilor vor fi amenjate piste de biciclete, un loc de joacă pentru copii, o sală multifuncţională care va avea o capacitate de 360 de persoane şi cinci platforme pentru activităţi culturale şi de agrment care le oferă turiştilor posibilitatea de a filma şi de a fotografia peisajul.

De asemenea, vor fi amenjate două amfiteatre destinate activităţilor culturale şi de agrement, trei piscine, şase porturi turistice şi 12 debarcadere pentru ambarcaţiuni mici de agrement şi pentru ambarcaţiuni turistice.  În apropierea porturilor turistice şi a debarcaderelor vor fi amenajate case de bilete, toalete şi puncte în care vor exista salvamari şi persoane instruite să acorde primul ajutor.

Proiectul, întârziat câteva luni

Valoarea totală a investiţiei se ridică la peste 88 de milioane de lei, iar în jur de 23 de milioane de lei sunt asistenţă financiară nerambursabilă, în timp ce 47,8 milioane de lei este contribuţia Primăriei Capitalei. Teoretic, proiectul ar fi trebuit să fie gata până la sfârşitul acestui an, însă lucrările de decolmatare a lacurilor şi cele care au vizat refacerea malurilor au fost dificile şi au întârziat proiectul.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite