Corporatiştii se detensionează pe bani grei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care sunt suprasolicitate la locul de muncă plătesc 1.200 de lei pentru un curs de relaxare la Studioul recreativ FiorArte. Cursurile care se ţin la sediul din cartierul Floreasca sunt mai mult de socializare: participanţii gătesc, pictează sau modelează.

Într-o vilă din cartierul Floreasca, situată pe strada Soldat Neagu Florea, la numărul 7, antreprenoarea Anca Pleşca (33 de ani) a găsit spaţiul potrivit pentru a înfiinţa un loc unde bucureştenii se pot relaxa după o zi de muncă. Soluţiile Ancăi sunt pictura, modelarea în lutului şi învăţarea gătitului, alături de maeştri bucătari celebri.

„FiorArte este un studio de destresare. Clienţii noştri vin la atelierele pe care le organizăm seara, după serviciu“, ne explică Anca, cea care s-a folosit de experienţa anterioară de lucru, în mediul bancar, pentru a identifica care sunt nevoile celor care muncesc într-un mediu solicitant.

Picturile clienţilor, expuse pe pereţi

De departe, cel mai mare spaţiu din această vilă de lux îl ocupă sala de pictură, unde pereţii sunt acoperiţi cu pânze pictate de cursanţii care şi-au revărsat oful în acuarelă şi au creat adevărate opere de arte.

Trainerul acestui atelier este Alexandru Rădvan, un  preparator de la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, de la Catedra de Pictură. Clienţii sunt şi ei suprinşi de modul artistic în care se exteriorizează. „La studio găsesc inspiraţia şi oamenii care mă învaţă cum s-o exprim. Eu pictez pentru culoare şi modelez pentru perspective“, ne-a mărturisit Doina Ţăranu (28 de ani), consilier la o bancă din Bucureşti.

Cei care aleg cursul de pictură, cu o durată de două luni, scot din buzunar aproximativ 1.200 de lei, însă, pe bază de recomandare, Anca mai face şi reduceri. Materiile prime folosite în cadrul atelierelor sunt asigurate de studioul recreativ FiorArte, adică intră în costurile atelierelor.

La masă cu bucătari-vedetă

La doi paşi de sala de pictură este şi atelierul de gastronomie, unde cursanţii sunt ajutaţi de băieţii de la emisiunea „Flavours - 3 bucătari“ pentru a deprinde tainele gătitului. De asemenea, cu ceva timp în urmă, clienţii au învăţat să gătească alături de bucătarul Horia Vîrlan, prezent şi la emisiunea „Cireaşa de pe tort“.

„La cursurile de gastronomie, fiecare îşi pregăteşte reţeta. La fiecare curs li se predă o reţetă, iar după ce au gătit, cursanţii mănâncă ce au pregătit şi îşi iau şi la pachet“, povesteşte antreprenoarea.

Aceste cursuri durează doar o lună, iar preţul este tot de 1.200 de lei. Clienţii învaţă în bucătăria FiorArte să gătească preparate din bucătăria mediteraneană. Ei prepară feluri de mâncare pe bază de peşte şi crustacee, carne roşie şi albă, pe bază de paste, rizotto şi legume.

Gătesc în grup

Grupele de lucru sunt alcătuite în general din şapte sau opt persoane, însă la atelierul de gastronomie grupul are maximum şase persoane. Cursul de gastronomie durează o lună. Clienţii vin o singură dată pe săptămână, iar sesiunea de gătit durează două ore şi poate ajunge şi la trei ore.
Atelierele de ceramică şi de pictură au o durată de două luni. Cursanţii se întâlnesc tot o dată pe săptămână, iar timp de două ore învaţă tainele picturii alături de trainerul Alexandru Rădvan.

La cursurile de ceramică sunt ajutaţi de Olimpia şi Jorje Dumitru. „Aceste cursuri sunt o adevărată revelaţie pentru mine. Sunt un mod mai mult decât plăcut de relaxare şi de a învăţa ceva. Am găsit la FiorArte o atmosferă rar întâlnită. Mă simt ca la o ieşire cu prietenii”, a spus Raluca Fiser (30 de ani) general manager la o revistă.

Clienţii care vin la FiorArte provin din domenii variate. „Predomină sectorul financiar, dar sunt şi clienţi din consultanţă, oameni din domeniul bancar, din real estate, care îşi găsesc timp şi pentru alte preocupări, pentru relaxare“, conchide managerul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite