Hora Unirii la minus 11 grade Celsius. Peste 1000 de brăileni s-au prins în horă alături de autorităţi pe un ger năprasnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi la Brăila, ca în toate localităţile din ţară, fie oraş, comună sau sat, duminică, 24 ianuarie, „s-a jucat” Hora Unirii.

Manifestarea a început la ora 11.00, pe Platoul de la Monumentul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, de pe bulevardul ce-i poartă numele marelui domnitor român. Programul manifestării a cuprins ceremonialul militar, semnalul trompetului, marşul de întâmpinare, prezentarea onorului, salutul Drapelului de Luptă, trecerea în revistă a gărzii de onoare şi intonarea Imnului Naţional al României.

A urmat serviciul religios, oficiat de un sobor de preoţi iar de la ora 11.20, a avut loc evocarea momentului «24 Ianuarie 1859», prezentat de Nicu Lucian Olteanu – Prefectul Judeţului Brăila.

Atmosfera de minus 10 grade, a fost încălzită de artiştii Casei De Cultură a Municipiului Brăila, Maria Mărgineanu şi Mioara Manoilă, precum şi de Muzica Militară, care au prezentat un program artistic de muzică populară.

image

De la ora 11.45, a avut loc depunere de jerbe şi buchete de flori la Monumentul Domnitorului Al. I Cuza, dupa care a urmat parada militară. Mult aşteptata Horă a Unirii de către cei peste o mie de brăileni, alături de Prefectul Judeţului Brăila, Preşedintele Consiliului Judeţean, Primarul Municipiului, celelalte oficialităţi, partide politice şi invitaţi, precum şi copii preşcolari, elevi de şcoală generală şi liceu, au încheiat manifestările celor 157 de ani de la Unirea Principatelor Române de la Brăila.

image

La final, câţiva activişti care militează pentru unirea Basarabiei cu România au strigat din nou nevoia Unirii şi formarea unui ”Obiectiv Naţional” din realipirea Basarabiei la patria mamă.

image

Vă recomandăm şi 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite