Polenul, alimentul complet care stimulează organismul. Cum este folosit în tratarea cumplitei boli Alezheimer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polenul de albine este considerat unul dintre cei mai valorşi nutrienţi pe care natura ni-i pune la dispozitie. Este utilizat ca supliment nutriţional, revigorant, tonic şi este utilizt în tratarea mai multor afecţiuni.

Polenul conţine o cantitate foarte mare de minerale, vitamine, aminoacizi, enzime, coenzime. Din cele mai vechi timpuri a fost folosit în medicina naturistă şi considerat drept un produs mirculos, cu efecte benefice în tratarea multor afecţiuni. Este încă utilizat în afecţiuni precum anemie, hiper sau hipotensiune, boli venerice, afecţiuni ginecologice, ajută la îmbuntăţirea vederii, este folosit în depresii, stări de surmenaj, afecţiuni ale tiroidei şi chiar în tratarea bolii Alzheimer.

În cazul anemiei, o reţetă pe care o recomandă Speranţa Anton în cartea sa ”Incursiune în Medicina Naturstă” (carte scrisă în memoria lui Valeriu Popa), autoarea spune că se recomandă o cură de 180 de zile cu câte o lingră de polen, de două ori pe zi. De asemenea vorbeşte despre păstură, care este o formă predigerată a polenului, din care se face tratament pentru 90 de zile. Despre păstură, autoarea spune că este chiar mai nutritivă decât polenul şi este mai bine absorbită. Ajută foarte mult la bolile de ficat, vezică biliară, tub digestiv, afecţiunile oculare sau la recuperarea energiei. Păstura se administrează în doze mai mici decât polenul şi se ia în cure de câte o lună, cu pauză de trei luni. Aici însă autoarea face o atenţionare, pentru că pot exista persoane alergice la polen sau păstură, caz în care recomandă să fie luată cu miere. De asemenea, la diabetici mai arată că e necesară o atenţie sporită.

În cazul hipertensiunii arteriale, în aceeaşi carte, autoarea recomandă o terapie cu oţet de mere, miere de albine, lăptişor de matcă, polen şi tinctură de propolis.

Pentu afecţiunile ginecologice precum chist ovarian, sau fibrom uterin, este recomandată o cură cu produse apicole precum miere, propolis, apilarnil, lăptişor de matcă, polen şi păstură. Acestea sunt considerate produse cu efect antitumoral, dar recomandă ca tratamentul să fie făcut sub îndrumarea unui specialist.

Efectele benefice au fost observate şi în tratarea bolii Alzheimer, pentru care este recomandat să se facă cure de câte 30 de zile cu polen. De asemenea, este eficient în cazul aterosclerozei şi insficienţei circulatorii cerebrale.

Pentru stările depresive, autoarea recomandă o cură cu polen pentru două săptămâni, în care se vor consuma una, până la trei linguriţe de polen pe stomacul gol.

Acestea sunt doar câteva cure care se bazează pe produsele apicole, cartea însă prezintă mult mai multe terapii, pentru diferite afecţiuni. De asemenea, este important de precizat că polenul nu tratează direct o boală, ci stimulează funcţiile organismului, acesta fiind modul prin care el ajută în tratarea unor afecţiuni.

Este indicat ca orice cură să fie făcută sub îndrumarea unui medic sau specialist în medicina naturistă.

Polenul este considerat un ”aliment complet”, pentru că are 22 de nutrienţi. Conţine aminoacizi care accelerează funcţionarea ficatului şi detoxifierea organisului, dar şi grăsimi nesaturate, vitamine. Se spune că polenul conţine de 20 de ori mai multă viamina A decât morcovul. De asemeena, polenul poate preveni heomoragiile cerebrale, cele de la nivelul inimii sau a retinei. Este bogat în vitamina E, complexul de vitamine B, vitamna C, acid folic, provitamina A. De asemenea, minerale precum fier, magneziu etc.

Mai puteţi citi:

Simţi un nod în gât sau ai insomnii? Tiroida, glanda care ne dă peste cap: „Te trezeşti dimineaţa că ai «corniţe» spre ceafă”

Surse:

Speranţa Anton - Incursiune în Medicina Naturistă - În amintirea lui Valeri Popa

Wikipedia

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite