Cireşele, miracolul naturii: adevărate bombe de sănătate recomandate în curele de slăbire, împotriva constipaţiei, dar şi ca prevenţie în cazul bolii Alzheimer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cireşele sunt iubite şi savurate datorită gustului. Nutriţioniştii le recomandă nu doar pentru că sunt delicioase, ci pentru că sunt şi benefice organismului uman.

Nutriţionistul arădean Alexandra Olteanu spune că cireşele conţin peste 80% apă, dar şi potasiu, vitamina A şi C, antioxidanţi, fier, calciu, melatonină, antociani şi alte fito chimicale.  

Datorită conţinutului scăzut în calorii şi glucide, dar şi a efectului de creştere a metabolismului, cireşele sunt indicate a fi folosite în curele de slăbire. Au şi un indice glicemic mic (25), faţă de caise (57), afine (40) sau piersici (42), ce le face a fi indicate în dieta diabeticilor. „Cireşele sunt cunoscute a avea un efect diuretic şi laxativ, fiind recomandate persoanelor care se luptă cu constipaţia, afecţiuni renale sau infecţii urinale”, spune nutriţionitul arădean Alexandra Olteanu. Aceasta mai spune că de asemenea, antioxidanţii continuţi de cireşe au efect de scădere a grăsimii abdominale şi a colesterolului. Cireşele sunt o sursă bună de potasiu, care ajută la reglarea tensiunii arteriale şi a ritmului cardiac, dar şi reduce riscul de atac cerebral.

„Cireşele sunt o sursă excelentă de fibre şi antioxidanţi, luptând împotriva radicalilor liberi şi a îmbătrânirii celulare. Aşadar, consumul regulat de cireşe ne ajută să ne menţinem tenul tânăr. Un alt beneficiu adus de cireşe este faptul că îţi conferă un somn liniştit, datorită conţinutului de melatonină, ba chiar mai mult ele sunt considerate a fi un analgezic natural”, mai spune Alexandra.

Un studiu al universităţii din Boston relevă faptul că pacienţii care au consumat regulat cireşe au avut un risc mai mic de atac de gută faţă de pacienţii care nu au consumat deloc cireşe. Nutriţionistul arădean mai spune că sunt multe alte beneficii ale cireşelor care ar putea fi menţionate.

„Mai vreau să amintesc faptul că sunt bogate în vitamina C şi antocianini, recomandate astfel ca prevenţie în cazul cancerului, în special cel de colon, dar şi a bolii Alzheimer, a bolilor osteoarticulare şi a celor inflamatorii”, mai afiră nutriţionistul arădean.

Acesta mai adaugă că cireşele au şi un puternic efect detoxifiant şi purificator, iar in medicină este descrisă cura cu cireşe în două variante.

Prima varianta, numită dieta restrânsă cu cireşe, constă în consumul în fiecare dimineaţă a unei cantităţi de 300g-500g cireşe, iar prânzul şi cina să fie compuse din alimente slabe în calorii şi uşor de digerat, pentru ca efectul să fie unul pozitiv. A doua variantă, şi anume cura exclusivă cu cireşe, constă în consumul exclusive cireşe pe o perioadă de 2-3 zile. Oricare din variante le alegeţi, foarte important e să ţineţi cont de faptul că trebuie crescută treptat cantitatea de cireşe consumată.

„Cine poate sau cine trebuie să ţină o astfel de cură? Persoanele care suferă de afecţiuni hepatice, biliare, renale, cei cu o stare generală de obosealaă, pacienţii anemici, dar şi cei care vor să îşi schimbe stilul alimentar”, mai adaugă Alexandra Olteanu.

Vă mai recomandăm: Cum se prepară cea mai scumpă pălincă, delicatesa din cireşe amare sălbatice. Secretul focului, spus de celebrii brenari

Un kilogram de cireşe a ajuns mai scump în România decât un baril de petrol

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite