Secţia de Psihiatrie unde pacienţii se vor relaxa în aer liber pe acoperişul clădirii. Cât costă investiţia
0
Compania Naţională de Investiţii (CNI) a semnat luni contractul de finanţare în valoare de 17,6 milioane de lei pentru construirea unei secţii de Psihiatrie pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.
Reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii au semnat luni, 3 februarie, în prezenţa ministrului lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, Ion Ştefan, contractul privind finanţarea construirii Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. Secţia de Psihiatrie de la Spitalul Judeţean din Alba Iulia va fi o construcţie nouă, cu un regim de înălţime subsol + parter + două etaje cu o suprafaţă totală de peste 3.400 mp.
Subsolul va adăposti arhiva spitalului şi spaţiile tehnice, parterul va fi dedicat ambulatoriului de specialitate, etajul I va fi dedicat secţiei de femei (nevroze şi psihoze) cu un total de 25 de paturi iar etajul 2 va fi dedicat secţiei de bărbaţi (nevroze şi psihoze) cu un total de 25 de paturi.

Valoarea totală a contractului este de 17,6 milioane lei, au mai transmis reprezentanţii CNI într-o postare publicată pe pagina de Facebook.Câştigătorul licitaţiei organizate de CNI este Tobimar Construct SRL. Potrivit caietului de sarcini, durata de execuţie a lucrărilor este de 36 de luni de la emiterea ordinului de începere.

Clădirea în care va funcţiona noua secţie va avea un nivel subteran şi trei niveluri supraterane (regim de înălţime tip S+P+2E+Ter), cu structură de rezistenţă formată din fundaţii continui din beton, subsol din beton armat, planşee casetate şi stâlpi de beton armat, scări de beton armat şi acoperiş tip terasa circulabilă. Construcţia va avea o suprafaţă construită de 847,60 mp şi dimensiunile în plan de 56,70 m x 15,37 m, înălţimea maximă 14,95 ml.

Terasa de pe acoperişul clădirii va fi locul de relaxare îna er liber a pacienţilor
La subsol vor fi amenajate spaţii de depozitare legume, fructe, conserve, arhiva spitalului, spaţii tehnice şi adăpostul de protecţie civilă. La parter vor fi amplasate serviciul ambulatoriu, vestiare pentru personal, sectorul internări şi serviciul de gardă. La etajele I şi II vor fi amplasate saloanele pentru bolnavi, cabinete, săli de tratament, cameră pentru activităţi, sala de mese şi spaţii auxiliare.
Acoperişul tip terasă circulabilă va fi amenajat în scopul utilizării întregii suprafeţe de către pacienţi în scop de relaxare în aer liber. Pentru asigurarea deplinei siguranţe pentru pacienţi pe întreg perimetrul terasei va fi realizată o copertină tip peron din beton armat. Înălţimea copertinei va fi de 4,40 m. Între elementele copertinei se va monta geam antiefracţie. Peste straturile de hidro şi termoizolatie a terasei va fi realizată structură pentru gazon. De asemenea, se vor monta jardiniere şi bănci.