Licitaţia de aproape 15 milioane de lei la care pot participa chiar şi firme aflate în insolvenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operatorul judeţean care administrează reţeaua de furnizare a apei potabile din Alba, SC Apa CTTA, a demarat o licitaţie publică cu valoare estimată de aproape 15 milioane de lei, la care pot depune oferte chiar şi firmele aflate în insolvenţă.

Contractul se referă la supervizarea lucrărilor şi investiţiilor din proiectul major de reabilitare şi extindere a sistemelor de apă şi apă uzată din judeţ, derulat de companie. Anunţul a fost postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice – SEAP în 4 ianuarie 2018. La licitaţie pot participa chiar şi firme în insolvenţă. 

Acest contract, cu o valoare maximă de 14.727.399 de lei (la care se adaugă TVA), se va desfăşura pe o perioada de 75 de luni de la data atribuirii. Este al doilea contract scos la licitaţie de compania de apă, din cele 14 câte sunt cuprinse în Proiectul Major „Reabilitarea si extinderea sistemelor de apa si apa uzata in judetul Alba, 2014-2020”. Finanţarea acestui contract se va face din contribuţia UE prin Fondul de Coeziune – 76.03%, contribuţia publică naţională de la bugetul de stat – 11.63%, contribuţia de la bugetul local – 1.79%, contribuţia Apa CTTA – 10.55%.

În urma licitaţiei, suma contractului s-ar putea diminua. În cel mai rău caz însă, Apa CTTA Alba va plăti aproape 15 milioane de lei pe asistenţă în faza de pre-construcţie, coordonarea activităţilor de proiectare şi verificarea documentaţiilor, verificarea programului de execuţie, verificarea sistemelor de asigurare a calităţii, inspecţia şantierelor, organizarea şedinţelor săptămânale cu constructorul, analiza situaţiilor de plată şi multe altele. Operatorii economici participanţi la procedura trebuie să facă dovadă experienţei similare, respectiv să dovedească faptul că în ultimii 5 ani, împliniţi la data limită de depunere a ofertelor, au dus la bun sfârşit activităţi/ servicii similare obiectului contractului sau de o complexitate comparabilă cu cele ce fac obiectul acestuia, constând cel puţin în asistentă tehnică pentru supervizarea/ supravegherea lucrărilor, în valoare cumulată de minim 14.700.000,00 RON fără TVA. Serviciile similare pot fi prestate la nivelul 1 - maxim 4 contracte, în domeniul infrastructurii de mediu.  

Autoritatea Contractantă, respectiv Apa CTTA Alba, a anunţat că nu exclude din procedura de atribuire un operator economic împotriva căruia s-a deschis procedura generală de insolvenţă atunci când, pe baza informaţiilor şi documentelor prezentate de operatorul economic în cauză, stabileşte că acesta are capacitatea de a executa contractul de achiziţie publică. ”Aceasta presupune că respectivul operator economic se află fie în faza de observaţie şi a adoptat măsurile necesare pentru a întocmi un plan de reorganizare fezabil, ce permite continuarea, de o manieră sustenabilă, a activitatii curente, fie este în cadrul fazei de reorganizare judiciară şi respectă integral graficul de implementare a planului de reorganizare aprobat de instanţă”, se arată într-un document al companiei, legat de procedura de licitaţie. Termenul limită de depunere a ofertelor va fi 26 septembrie 2018, iar data limită de evaluare a ofertelor a fost stabilită pentru 23 martie.

Activităţile pe care le va desfăşura câştigătorul licitaţiei

Activitatea 1: Asistenţă acordată de Supervizor în faza de pre-construcţie, incluzând: mobilizarea; elaborare proceduri de supervizare (Manual); elaborare Manual Asigurarea Calităţii; asistenţă în obţinerea avizelor, acordurilor, autorizaţiilor, etc; stabilirea unui mecanism de comunicare dintre prestatorul de servicii şi UIP; 

Activitatea 2: Asistenţă în fază de construcţie, incluzând: 

 – Coordonarea activităţilor de proiectare ale Antreprenorului şi verificarea documentaţiilor; 

 – Verificarea şi coordonarea programului de execuţie al Antreprenorului; 

 – Verificarea sistemului de asigurare a calităţii al Constructorului; 

 – Asistentă tehnică în calitate de „Diriginte de Şantier” conform prevederilor Legii 10/1996, 

 – Organizarea şi conducerea şedinţelor de lucru săptămânale / lunare cu constructorul 

 – Inspecţia şantierelor; 

Analiza Situaţiilor de plată ale Antreprenorilor, pregătirea Certificatelor de plată; 

 – Întocmirea Ordinelor de modificare, negocieri cu Antreprenorii privind ordinele de modificare; 

 – Aprobarea propunerilor Constructorului pentru probe la terminarea lucrărilor şi validarea rezultatelor probelor; 

 – Inspecţii, Verificări, Certificate, şi listele de defecte; 

 – Consilierea Beneficiarului privind recuperarea creanţelor şi soluţionarea litigiilor contractuale cu constructorul; 

 – Verificarea şi aprobarea documentelor premergătoare Recepţiei Lucrărilor desenelor post execuţie; 

 – Verificarea şi aprobarea Manualelor de întreţinere şi operare; 

 – Verificarea şi aprobarea programului de instruire a Antreprenorului; 

 – Organizarea sistemului de arhivare. 

Activitatea 3: Asistenţă în faza de post-construcţie, incluzând: inspecţii regulate ale lucrărilor în perioadă de notificare a defectelor; eliberarea certificatului privind remedierea defectelor şi privind performanţă construcţiei; recepţia finală a lucrărilor; întocmirea Raportului Final. 

Proiect de peste 114 milioane de euro

Proiectul de investiţii pentru care se va încheia acest contract de asistenţă constă în investiţii pentru captarea, tratarea, transportul şi distribuţia apei potabile, colectarea, transportul şi epurarea apelor uzate, care se vor implementa pentru Judeţul Alba şi care vor avea drept rezultat: optimizarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare, creşterea gradului de conectare/ racordare la aceste sisteme a locuitorilor din zona Proiectului şi conformarea cu prevederile directivelor UE relevante.

Alimentarea cu apă a localităţilor judeţului se propune a se realiza în principal prin intermediul a patru sisteme de alimentare cu apă unde sunt, cu prioritate, necesare investiţii pentru dezvoltarea de noi facilităţi de tratare a apei şi/sau extinderea unor facilităţi existente, inclusiv aducţiuni noi /reabilitate şi reţele de distribuţie a apei.

Proiectului Major ”Reabilitarea şi extinderea sistemelor de apă şi apă uzată în judeţul Alba, 2014-2020”, are o valoare totala de 114.079.588 euro (fara TVA). Uniunea Europeana va finanţa acest proiect cu 86.737.563 euro (fără TVA), la aceasta suma adăugându-se 13.265.745 euro de la bugetul statului, 2.040.884 euro de la bugetele locale ca beneficiari finali ai investiţiilor, iar Beneficiarul proiectului, SC APA CTTA SA Alba, va contribui cu 12.035.397 euro.

Citiţi şi:

Consiliul Judeţean Alba a pierdut un proces cu o firmă de transport călători şi trebuie să plătească peste 1,6 milioane de lei ”beneficiu nerealizat”

Ancheta din poartă-n poartă impusă de Maria Tereza pe domeniul Zlatnei în urmă cu 250 de ani. Cum încercau românii să scape de birurile asupritorilor

Dosar de corupţie trimis în judecată de DNA la Tribunalul Alba. Inculpaţii sunt un fost director al OJFIR, un medic veterinar şi un proprietar de ovine

FOTO Cum va arăta zona cu Monumentul Marii Uniri de la Alba Iulia pentru care se vor cheltui 4 milioane de euro

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite